Olasz fórum

Olasz fórum

Zuhanóban a hitelesség (Olimpia 5.)

2008. augusztus 02. - mbemba

 

Gyors egymásutánban három doppingeset is megrázta Olaszországot. Érzékenyen reagált a média, meg a hétköznapi olasz, azért is, mert három éremesélyes, három az aranyért küzdő sportolóról van, volt szó.
 
Először Ricardo Riccò volt az, aki lebukott. Ő nem sokat teketóriázott, nem kért ellenpróbát, B-tesztet, bevallotta, amit tett, sajnálkozott egy sort és nagyon őszintének tűnt. A Kobrának keresztelt, legtehetségesebb ifjú olasz kerekesnek mondott versenyző, aki a Tour de France-on fitogtatta a szerek és saját erejét, a honlapjára (http://www.cobraricco.it ) még nem vezette fel a legújabbakat.
 
Nem ugyanez a körítés Marta Bastianelli (a képen) esetében. Annyiban ugyanaz, hogy az olimpiáról neki is le kellett mondania. A kerékpáros bajnoknő azonban vétlennek érzi magát: ,,orvosommal megbeszéltük, hogy milyen gyógyfűkeveréket fogok használni a vizet elhajtani, elolvastam a felhasznált anyagok listáját, amelyen szerepelt a beneflorex, ami nincs a tiltott szerek között, abban azonban volt egy aktív anyag, amelyik pozitív mintát hozott. De én ezt honnan tudhattam volna.” Esetében, országa kerékpárszövetsége megemlíti, hogy vegetáriánus életvitele által került bele a slamasztikába, miután onnan származó teakombinációt próbált használni. A mintát a 23 éven aluliak július eleji Európa-bajnokságán, Kijevben szolgáltatta a fiatal bajnoknő.
 
A harmadik rosszhír a vívók világából érkezett. Andrea Baldini azonban egészen másként reagált a pozitív minta hírére, mint Riccò, illetve Bastianelli. A tőrvívó Baldini szinte-szinte nem is védekezett rögtön támadásba lendült, mint a páston: ,,Nem tettem semmit! Tiszta vagyok, ez egy összeesküvés!”. Helyette Andrea Cassarà indul, akinek elég egyértelműen odabökött Baldini: ,,Az összes csapattárs felhívott, ő nem”. Aztán szelídebben hozzátette, hogy ő nem mutogathat ujjal senkire.
 
Az eddig pekingi aranyra ácsingózó Baldininél furosemidet találtak, ami ugyebár vízhajtó. A már Kínába lévő csapatorvos, a csapatvezető, a sportoló édesanyja mind gyorsan hitet tettek Baldini mellett.
 
Az olimpia közelsége miatt, Baldini esetében nem volt idő még az ellenpróba elvégzésére sem. A CONI (Olasz Olimpiai Bizottság) nagy gyorsasággal, nem elgondolkodva az eseményeken, lépett.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr83597134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása