Olasz fórum

Olasz fórum

Minguzzi a HATODIK ARANYÉRMES!

2008. augusztus 14. - mbemba

Andrea Minguzzi nyerte a hatodik érmet, kötöttfogású birkózásban, a 84 kilósok között.

Az olasz ellenfele Fodor Zoltán volt. Közös volt bennük, hogy egyikük sem számított arra, hogy az aranyért tusakodhatnak. Pedig így történt. Fodor, illetve Minguzzi jól ismerik egymást, mert a magyar csapat gyakran megy felkészülésre Olaszországba.
 
A szőnyegen sokat tolakodtak, nyomakodtak, lökdösték egymást, nem akcióztak. A harmadik felvonásban a mi fiúnk volt a kedvezményezett, vagyis, ha kivédekezte volna, akkor a romagnai fiú tört volna le. Így viszont Fodorék keskenyedtek el, és az olaszok ölelkeztek.
 
Minguzzi édesapjától leste el az első birkózó mozdulatokat, sőt nem is csak leste, hanem apja tanította neki, merthogy, Massimo Minguzzi ismert birkózó volt Olaszországban. Történt mindez Castel San Pietro Terme falvában. A minőségi ugrás, akkor következett, mikor a faenzai egyesület leigazolta őt – ezért is hívják gyakran az olaszt ,,a faenzai rendőr”-nek –, aztán 2004-től, amikor a Fiamme Oro, vagyis az olasz rendőrség csapat leigazolta, mint az olasz olimpiai keret megannyi tagját. Minguzzi maradt Faenzában, ott ahol a birkózás nagy népszerűségnek örvend. Bari, Torinó és Rovereto még efféle birkózóvárak.
 
Minguzzinak nem voltak nagyon kiemelkedő eredményei korábbról. Kétszer lett Európa-bajnokságon harmadik, meg jó pár olasz bajnoki cím áll mögötte.
 
20 éve telt el az utolsó olasz birkózó arany óta, akkor Pollicino Maenza nyert.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr28615550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása