Olasz fórum

Olasz fórum

Nápolyi gyerekek dolgozatai (iskolakezdéshez, 2.)

2008. szeptember 02. - mbemba

Mi a véleményed a vadászatról?

A vadászatról ez a véleményem: a másfél millió olasz vadászból (ennyit mondtak be a tévéhíradóban) másfél millió bűnöző.

Korán reggel azzal ébredne, hogy már álmukban leadtak egy-egy géppuskasorozatot, beöltöznek Rambónak, és döngetnek az erdőre a dzsippel.

Az erdőn amint egy énekesmadár kitátja a csőrét, már lőnek is, mint az őrült. Ha meglátnak egy szúnyogot, azt is agyonlövik.

Nem izgatja őket, hogy egy gyerek az anyja nélkül vagy egy anya a gyereke nélkül megy haza: elintézik, mint Pascoli apját.

Mikor hazamennek a hullaszállító tarisznyával, a feleség, aki egy cégéres bestia, azt mondja: ,,Szervusz, drágám, jól szórakoztál a vadászaton?" Én az ilyennek élő fürjet dugnék a szájába, hogy csipkedje össze azt a ronda nyelvét!

A vadászokat meg, akik bűnösebbek, mint Néró, mert Néró őrült volt, ők meg nem, Isten fogja megbüntetni és főleg Szent Ferenc. Mert ha érdemeik ellenére megbocsát nekik, ezek még a galamb képében röpködő Szentlélekre is ráfogják a puskát.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr56639474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása