Olasz fórum

Olasz fórum

Koronáznak-e Japánban? (moto gp)

2008. szeptember 27. - mbemba

Mi az ami, ki az aki Valentino Rossi útjába állhat (a világbajnokság megnyerése felé vezető úton)? Egy biztos! Nem Stoner, nem Pedrosa és nem… Senki a vetélytársak közül! Másról meg ne beszéljünk!

A hivatalos időmérőn – Japán, pontosabban Motegi a helyszín – azonban valaki közbeszólt. De Angelis bukott az utolsó gyorskörben és ezért Rossi nem tudta kimotorozni magát, ugyanis az oldalra csúszó – amúgy gépébe folyamatosan kapaszkodó – honfitárs teste mellett, mintegy kétméternyivel suhant el (nem esett baja De Angelisnek). Amúgy hihetetlenül nagy csata volt ez az időmérő, már fél órával a vége előtt elkezdődött az, ami máskor az utolsó öt percben. Volt első Hayden – jövőre ő lesz a Ducati új embere –, Edwards, De Punier, Capirossi, Rossi, persze Stoner és Rossi csapattársa Lorenzo. Utóbbi lett az első!
 
Japánban is nagyon szeretik Rossit 
 
Amúgy Rossi Bálint 87 ponttal vezeti a vébét és alighanem már Japánban meglesz a serleg. Elég lenne hozzá egy harmadik hely is. Hogy mennyire biztos a győzelme arról, annyit, hogy egy olasz fogadóirodánál, a Snai-nál, már az előző verseny előtt nem lehetett fogadni a végső győzelemre (a moto gp hivatalos honlapján hirdető cég 1,01-el engedi fogadni az ügyfeleket).
 
Rossi is biztosra megy – nagyon úgy néz ki –, mert engedte, hogy egy 15 fős hazai brigád elkísérje őt. A banda tagja édesanyja is.
 
A Japán Nagydíjat felvezető sajtótájékoztatón, minden olasz Valentinója, már megint őszinte volt és elmondta, hogy nem a világ legjobb helyére érkezett, de mégis fontos lenne a győzelem, hiszen tudja állást kell foglalnia a helyi Yamaha-Honda párharcban, és persze ennek megfelelően mindent megtesz a Yamaháért, vagyis nem éri be a harmadik hellyel, hanem száguldani fog, mint a veszedelem. Ebben tehát nincs újdonság.
 
 
Holnap Rossiék reggel 7-kor kezdenek, Talmácsiék pedig 4-től (mármint a pesti idő szerint). Amúgy Talma az ötödik helyről indul.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr3684084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása