Olasz fórum

Olasz fórum

Ausztráliában Stoner az úr, Rossi a világbajnok (moto gp)

2008. október 05. - mbemba

Valentino Rossi – az ausztráliai Phillip Island a helyszín – a tizenkettedik helyről volt kénytelen rajtolni, egy az időmérőn történt esés miatt.

És arra lehetett gondolni, hogy nem csak a helyezés fájhat az olasznak, hanem az eséstől sajgó nyaka is. Costa doktor azt mondta a vizsgálat után a sajtónak, hogy nem ígér könnyű álmot Rossinak.
 
Rossi nem keskenyedett el attól, hogy ezúttal Stoner nyert
 
Ráadásul a célegyenes végén sem sikerült előrefurakodni, utána viszont… Pedrosa és De Angelis elesett, a többiek pedig egyenként megadták magukat. Nem volt mit tenniük! Rossi Bálint megint ellenállhatatlan volt. Pedrosa kiesett, de Nakano, Lorenzo, Dovizioso azonban úgy maradtak le és el, mint a borravaló. Ez, persze, túlzás! Közben Hayden és Stoner – jövőre csapattársak lesznek a Ducatinál – komoly előnyre tettek szert, leginkább azért, mert mégiscsak akadt egy férfi a gáton, aki Rossival viaskodni bírt: a brit Toseland olyat tett, ami keveseknek sikerül, visszaelőzte a világbajnokot, mitöbb nem is egyszer!
 
És míg dúlt a harc, Hayden, meg Stoner meglógott. Utóbbi, vagyis a hazai pályán versenyző tavalyi világelső, pedig az amerikait rázta le. Hihetetlennek látszott, hogy az olasz 46-os bármikor is utolérje Haydent, azonban erre is sor került az utolsóelőtti körben.
 
Nem tudjuk mit érzett a Doktor, de az biztos, hogy versenyzésén nem volt látszata a nyaksérülésnek: tizenkettedikből második lett!
 
A 250-eseknél Simoncelli, győzelmével már-már világbajnok, Talmácsi pedig harmadik lett, ott, tehát a 125-ösöknél Di Meglio már világbajnok.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr3696781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása