Olasz fórum

Olasz fórum

Armstrong lesz a 2009-es Giro d'Italia csillaga (Pantani kontra Armstrong a videón)

2008. október 13. - mbemba

Lance Armstrong a kerékpársort történelmének egyik legnagyobb egyénisége visszatér és jövő évben ott lesz a Girón. Ennek a hétfő délutáni bejelentésnek azért is nagy a súlya, mert 2009-ben lesz a centenáriumi olasz körverseny.Frissebbek vagyunk egyelőre, mint Armstrong saját honlapja! :))

2009. május 9-én kezdődik, de már téma!

Lance A rmstrong hétszer nyerte meg a minden kerékpárverseny legnagyobbikát a Tour de France-t, viszont egyszer sem vett részt a Giro d’Italián. A nagy hírt videóüzenetben közölte az olaszoknak és a nagyvilágnak , vagyis hogy teljesül álma és végre ott lesz a rajongott versenyen. És nem csak az olaszok által rajongott viadalról van szó. Az egyébként ízig-vérig texasi Armstrong is rajongója a félszigetet évről-évre feldúló versenynek. Igaz ez, annak ellenére, hogy mint azt mbemba már említette, korábban nem szerepelt a versenyen.
 
Nem közismert tény, hogy Armstrong éveket élt Olaszországban, a Comói tónál. Annak ellenére is népszerű figura Armstrong az olaszok között, hogy Pantanival volt egy összeszólalkozása. Az olasz bajnok egy a Mont Ventoux-ra való felkapaszkodáskor elhúzott az amerikai mellett, amit követően utóbbi úgy nyilatkozott, hogy erre csakis azért kerülhetett sor, mert ő takarékoskodott energiáival. Mellesleg megjegyezzük, hogy így is volt, de...
 
 A Mont Ventoux, Pantani, Armstrong, a Tour
 
Logikus felvetni a kérdést, hogy mi Armstrong célja. Hogy ne kelljen találgatni, leírjuk, hogy Armstrong azért is vesz részt minden olasz versenyén, hogy felkészüljön a franciákéra. Azonban, mikor erről beszélt, azon nyomban hozzátette, hogy: ,,Egyértelmű, hogy győzni megyek. Mindenki, azt mondja, hogy csak azért megyek, hogy felkészüljek a Tourra, de én azért megyek Itáliába, hogy nyerjek!”
 
Hogy Armstrong kerekezni fog Taljánföldön, az köszönhető a meghívó Angelo Zomegnannak, aki a Gazzettához ezer szállal kötődő Giro d’Italia főszervezője, aki, mint említette, a részvétel ügyében, augusztustól tapogatózott a három és fél éve visszább vonult amerikai csillagnál (azért a ,,visszább vonult” fordulat, mert például egy mountain bike versenyen nem is olyan régen indult). És Zomegnan elmondása szerint a kapcsolat folyamatosan élt közöttük.
 
Az esélyekre vonatkozóan már megjelentek az első tippek, találgatások. A Totosì rutinos szakértői úgy vélik a 2,75-ös szorzó felel meg Armstrong esélyeinek. A többi versenyzővel többet lehet nyerni: Contador 3,5, Basso 4, Evans 7,5.
 
És ha Armstrong, akkor a rák elleni küzdelemről is szólni kell. Illetve alapítványáról, a Livestrongról, amelyikkel felveszi a harcot a betegség ellen. A már emlegetett Zomegnan mondta a Gazzettának: ,,Lance tudja mennyire szeretik őt itt, mióta Olaszországban élt. Tudja, hogy Olaszország és a Giro különösen fontos hely számára az alapítvány szempontjából.” Szeptemberben Armstrong egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy, amennyiben Berlusconit érzékennyé tudná tenni a veszélyes kór elleni küzdelem iránt, akkor 2009 lehet az év, amikor Olaszországban is versenyezni fog.
 
Az amerikai 1996-ban és 97-ben küzdött meg a betegséggel, a kemoterápiákkal és azóta is rendkívüli odaadással teszi dolgát a rák elleni küzdelemben (Armstrongnak hererákkal kellett megküzdenie). A Gazzetta dello Sport írja, hogy 2007-ben Texas állam 3 milliárd dollárt különített el erre a célra, mely döntésben Armstrong munkája is alaposan benne van. Sokkal konkrétabb és ismertebb a sárga karkötők eladásával folytatott népszerű akció. Ezeket a karkötőket 1 dollárért lehetett megvásárolni, és Armstrongnak, így is 60 millió dollárt sikerült összegyűjtenie a volt rákos betegek segítésére, illetve a betegség még részletesebb felkutatására.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr46712055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása