Olasz fórum

Olasz fórum

Berlusconi Obamáról: ,,Szép napbarnított!”

2008. november 07. - mbemba

Az olasz miniszterelnök Moszkvában tárgyalt Medvegyev orosz elnökkel. Az ezek után tartott sajtótájékoztatón elég lazán, könnyedén válaszolt különböző kérdésekre.

Megkérdezték tőle azt is, hogy, hogyan látja: Medvegyev szót fog érteni az új amerikai elnökkel? Berlusconi: ,,Nem látom, miért lehetne nehéz Medvegyev számára a jó kapcsolatfelvétel, mindketten fiatalok, ráadásul Obama szép, fiatal és szép napbarnított (abbronzato)”.
 
Az újságírók természetesen rögtön előhozakodtak a kérdéseikkel a napbarnítottság ügyében: ,,Ez egy kedveskedés volt, egy egyértelmű bók (grande complimento).”
 
Berlusconi azt is megosztotta a közzel, hogy Medvegyevvel arról is beszéltek, hogy Obamát Messiásként fogadta a nagyvilág.
 
Az ellenzék természetesen azonnal elmondta az elítélő véleményét. Arra viszont Berlusconi reagált: ,,Tényleg van olyan, aki szerint ez nem egy kedves megjegyzés volt? Ha a hülyék (imbecilli) játszhatnak a pályán, akkor elszúrtuk (siamo fregati). Isten mentsen meg minket a hülyéktől!”
 
Lehet, hogy a hírhez tartozik az is, hogy Berlusconi közismerten jó viszonyban volt.
Bushsal.
 
Berlusconi az olasz himnuszt (Fratelli d'Italia) énekli

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr26755253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baraonda 2008.11.14. 19:06:37

Berlusconi 2002-ben a dán miniszterelnökről azt mondta: „ő a legjóképűbb kormányfő Európában, annyira jól néz ki, lehet, hogy még a feleségemnek is bemutatom.” :-) van humora, na... Jó ez a blog!
süti beállítások módosítása