Olasz fórum

Olasz fórum

80 évesen a Milánói Zöld Maratonin

2008. november 23. - mbemba

Kilencedszer rendezték meg a lombard fővárosban a milánói maratonit.

Lehet beszélni arról, hogy a bő 42 kilométert a nőknél az olasz Incerti teljesítette elsőként (2:27:42), vagy, hogy a férfiaknál a kenyai Kibet nyert (2:07:53) két honfitársa előtt, mégis érdekesebb a 80 éves Elio Leoni teljesítménye, aki 4 és félóra alatt tette meg a távot. A nőknél az 1939-es születésű Eleonora Bottazzo volt a legidősebb. Ő 5:35 alatt futotta le 42,195 kilométert.
 
1610-essel ott van Leoni bácsi is 
Az indulók amúgy szerencsések voltak, mert a 9 óra 20 perckor történő startkor ugyan még friss volt az idő – 0 fok körül –, azonban utána lassan-lassan emelkedett a hőmérséklet és szél is csak alig-alig volt.
 
A hivatalos honlapról megtudni azt is, hogy 5875-en indultak a tavalyi 5726-tal szemben. A családoknak lehetőségük volt arra, hogy egy 4 kilométeres távot sétáljanak le együtt, a maguk érdekében, illetve jótékonyságból.
 
A lombard versenyszervezők úgy hirdették a rendezvényt, mint az első zöld maratonit, ugyanis ellentételezendő a kiszámolt széndioxid-kibocsátást – mely elkerülhetetlen egy futóversenykor is –, fákat ültettek. Köszönjük!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr10784344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása