Olasz fórum

Olasz fórum

Karácsonyfa, mint kívánságautomata

2008. december 24. - baraonda

Mbemba tegnapi írása juttatta eszembe, hogy Nápoly szívében, a Galleria Umbertoban minden évben áll egy karácsonyfa. Az olaszok – és az arra tévedő turisták – pedig hiszik a legendát, miszerint ha a fára felrakják a kívánságukat, azt a Nápolyi angyal teljesíti. Vagy Babbo Natale, függően attól, ki melyikükkel áll kapcsolatban.

 

Vannak, akik eleve létrával közelítenek a fához, hogy apróbb ajándékaikat olyan magasságba helyezhessék el, hogy onnan egy ravasz tekintetű nápolyi bambino se tudja elcsórni.A többség viszont az ágakra szúrja mindenféle papírlapon aktuális kívánságait. Ki új állást, új autót, új házat, egészséget kér… És van, aki egyenesen arra szólítja fel a Babbo Natalét, hogy végezzen Stephanie Forresterrel…

 

A kívánságautomataként funkcionáló karácsonyfa kezd elterjedni Olaszországban, idén már a római Termini pályaudvaron is áll egy. Az olaszokra egyébként is jellemző, hogy cetlikkel üzengetnek szentjeiknek (lásd. pl. római Santa Maria in Trastevere templom Szent Antal szobra) de akárhogy is van, a lényeg, hogy mindenki hinni szeretne a Csodában.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr72838226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása