Olasz fórum

Olasz fórum

Mestrei bankár szabadrúgásra tanítja a cataniaiakat

2008. december 26. - mbemba

Egy mestrei bankár az, aki a Catania csapatának szakmai munkáját segíti. Nevezett, Gianni Vio egy könyvet írt, amelynek lényege a következő: jól kihasználva a szögleteket és a szabadrúgásokat 30%-kal jobb eredményeket lehet elérni!

Munkáját egyre nagyobb elismerés övezi, hiszen mindenki számára látható eredményeket hoz munkája. Emlékezzünk csak a Torino elleni győztes meccsen lőtt fura szabadrúgás gólra! A védők sorfala mellett, a cataniaiak is sorfalat állottak, zavarva a kapust, ráadásul egyik cataniai letolta a gatyáját, alaposan meglepve a kapust.
 
A jútyubon keresgélve még egy szabadrúgásgólt találtam (Cagliari elleni 2-1), de ez nem zárja ki, hogy több gól is született az együttműködésből. Az előtt is sokat helyezkedtek a cataniaiak.
 
Gianni Vio 2004-ben írt könyvének a címe Più per 30 per cento (30 százalékkal jobb). A szakkönyvre Walter Zenga, már, mint fiatal edző figyelt fel. Zenga úgy érezte, hogy Vio a segítségére lehet és már Bukarestben, mikor a Dinamo edzője volt, 2007 őszén, igénybe vette a bankár futballszakmai tanácsait. Tegyük hozzá, hogy onnan idő előtt menesztették Zengát, vagyis istenigazából nem derülhetett ki, hogy mennyire voltak jók a sémák.
 
Gianni Vio egyébként 55 éves, 1979 óta rendelkezik harmadik kategóriájú edzői diplomával. Pályája során csak fiatalokkal dolgozott. Korábban játékosként is hasonló szintig jutott egy meniszkusz sérülés miatt. A Corriere della Serának nyilatkozva megosztotta egy pár gondolatát az olvasókkal: ,,Manapság már mindenki ismeri az ellenfél játékát. Játékközben a csapatok bizonyos szerepeknek megfelelően vannak elhelyezve, de az inaktív labdák megadják a lehetőséget, hogy a szerepeket felforgassuk, az ellenfelet megtévesszük.”
 
Eget rengető gondolat a fönti vagy sem, egy tény: a cataniai elnök magánrepülőgépe, a Serie A-fordulók előtti péntekeken Mestrébe megy, hogy Vio segítsen a csapaton.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr13842082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2008.12.28. 21:13:46

a gatyaletolós gólon akkor is nagyot nevettem, és most is:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.28. 21:49:25

@madbalee: Egyébként nem értem, hogy a gyengébb csapatok, főleg, miért nem élnek ezzel a lehetőséggel, vagyis, hogy begyakorolt figurákkal szerezzenek gólokat. A svéd válogatott sokáig operált ezzel. Egy példa:

it.youtube.com/watch?v=pzV4KNj51Do

Milyen egyszerű. Szerintem egy jó nagy adag képzetlenséggel is ki lehet vitelezni.
süti beállítások módosítása