Olasz fórum

Olasz fórum

Míg veszekednek, a Juve jön (videók Nápolyból, Kalábriából a balszerencséről, +Roma-Milan)

2009. január 12. - mbemba

Voltak meccsek mindenfelé, azonban azok csak azért voltak, hogy még inkább kiemeljék az esti meccs presztízsét. 8 brazil volt a pályán, 4 olasz világbajnok, meg Vucinic.

Illetve két jópofa edző – ilyet is nehéz mondani mostanában. Spalletti vigyorogva mutatta Ancelottinak, hogy: tessék, ott a kispadom, uccu neki! És a jópofaság mellett bátrak is voltak, hiszen támadócsapatok feszültek egymásnak. Az első félidőben nem nagyon látszott, hogy a Milan is tudna támadni, azonban a Roma kitett magáért: Totti hiányában gyakran vezérkedett Vucinic, Julio Baptista kísérletezett néha, Riise pedig Beckham gyakran üres oldalán vitézkedett. Ne feledjük a vezető gól a norvég beadása után jött világra. Ja, és Jankulovski sutasága után.
 
A második negyvenötben rögtön az elején a Milan-csillagok közül a legkisebb, Pato szerzett két gólt. Az első Kaká érdeme, a második azonban olyan volt, amilyent itt az Olimpicóban Totti tudott pár éve. Lendületből – óriási lendületből – elvitte a labdát – Mexes lemaradt, mint néha a borravaló –, aztán alányúlt a bőrnek és bepöttyintette honfitársa mögé. Mesegól. A Roma megpróbált és tudott is válaszolni. És már megint Vucinic volt, aki Totti hiányában intézkedett. Csukafejessel küldte kapura a Brighi lövése után le-felpattanó labdát. Gól lett! Utána Pizzarro és Aquilani, vagyis a két felépült, becserélt is riasztotta Abbiatit, de nem volt nagy a riadalom. Mit lehet egy ilyen meccs után csinálni? Magasztalni a két-két gólt szerző montenegróit, meg a brazilt. A 2-2 íróit.
 
Spalletti mondta Vucinicről: ,,Tud a szélen is játszani, tud egyedüli csatár is lenni, nagyszerűen támadja a szabadterületeket.” Csak mi tesszük hozzá: nyilván, helye a pályán attól függ, hogy van-e Totti.
 
Mourinho: ,,A Siena ellen Sztankovics hiányzott, ma Maicon, az Atalanta ellen Muntari nem lesz! Ha egy játékos is hiányzik a csapat nincs egyensúlyban. Amikor alaptizenegy játszik, akkor nyerünk.” Nehéz nem tenni ehhez megjegyzést. Fura, amikor egy minden igényt kielégítő keret felett rendelkező edző panaszkodik, hogy mennyire hiányzik egy játékosa. Ennél sokkal belevalóbb edző a portugál. Valljuk meg, a Julio Cesar; Zanetti, Cordoba (Quaresma 46.), Samuel (Crespo 78.), Maxwell; Muntari, Cambiasso, Chivu; Figo (Mancini 78.); Cruz és Ibrahimovic csapat nem sok kiegészítő emberrel játszik.
 
Méltatlan lenne nem szólni a Cagliariról: meccslabdájuk volt. Ugyanakkor Acquafresca teljesítménye lehengerlő már régóta, vagyis annak a meccslabdának a mellédurrantását el lehet nézni neki. A szárdok edzője fuzsitusan döntő elnököknek is üzent: ,,… igen, igen, türelmes edző vagyok, de az elnökünk volt igazán türelmes. Sorozatban ötször veszítettünk, de én maradtam.” Most: Inter-Cagliari 1-1.
 
Egyébként a Gazzetta olvasói 55%-ban úgy gondolják, hogy a döntetlen a Cagliari tudásának köszönhető, nem Múúúú hibája, nem a rossz téli Inter-felkészülés következménye, nem Maicon, Sztankovics hiánya az ok (kábé 22 ezren szavaztak:).
 
Az újévnek egy újdonsága, hogy az Inter csak egyenlített. Ellenben Del Piero már sokadszor rántotta ki a slamasztikából csapatát. Megint egy szabványszabadrúgással. Az ellenféltől egy franciaországi születésű algériai válogatott csatár fenyegetett. Abdelkader Ghezzal sakkban tartotta a Juve védelmét, de a volt sienai Manninger folyton hárított. Egy centire volt az egyenlítés. Maradt az 1-0. Az Inter pedig így négylépésnyire van.
 
Ranieri őszinte volt: ,,A Siena nem érdemelt vereséget!” Ranierinek megint igaza van!
 
Lehet, hogy máris nagycsapat a Nápoly? Úgy nyert, hogy kínlódott. Nem ment semmi. Nem sikerült gólt lőni 11-esből sem, Hamsik kihagyta, őt pedig levitték. És akkor a csapat egyik tüdejének is mondható Maggio belőtte a gólt, amelyik igazából Lavezzi szüleménye volt. Így a San Paolo 45 ezre hurrázhatott a Iezzo; Cannavaro, Rinaudo, Contini; Maggio, Blasi, Gargano, Hamsik (Russotto 75.), Vitale (Aronica 91.); Lavezzi (Pazienza 92.), Denis csapat sikerének.
 
A nagycsapat, reméljük, nem vonatkozik arra, hogy jár a kötelező bírói támogatás is. Most úgy tűnik megkapták. A játékvezető az első félidőt pár másodperccel korábban fújta be, mikor Morimoto a leshatáron labdát kapott, lába lövésre lendült,… a fütty felhangzott, a lövés kapuba jutott… 0-0-nál történt, a vége 1-0 lett a Nápolynak (labdaátvétel, fütty, lövés a videón!).
 
A Fiorentina nem volt képes arra, amire a Nápoli: gyengébben muzsikáltak, ezért kikaptak. A Lecce viccelte meg a violákat. 1-2. Csak a legvégén volt egyértelmű a firenzeiek nyomása. A döntő gólt Castillo rúgta, aki tavaly még Rajczival egy csapatban rúgta a bőrt, Pisában. Az argentin rendre bizonyít most is. A játékvezető hat percet hosszabbított, azonban az csak arra volt jó, hogy leküldjék Osvaldót, a hazaiaktól. Mutu lesérült, egy hónap labda nélkül, úgy tűnik ez a könyöksérülésének következménye. Váratlan volt ami a Franchiban történt, mert a Lecce 12 meccs után nyert valahára, a Fiorentina viszont 16 fordulója nem vesztett otthon.
 
És ha már sorozatok: a Bologna nyolcadik fordulója folyamatosan gyűjti a pontokat. Mihajlovics edzi őket. A Chievo is megemberelte magát, vezettek is, de Pellissier gólja kevés volt. 1-1 lett a vége.
 
A Bologna és a Chievo menekülne, akár a Reggina, csakhogy a Lazio megint jelezte, hogy előző évhez képest minőségi ugrást tettek. A csapat így nézett ki Carrizo; De Silvestri, Diakhite, Rozehnal, Radu; Dabo (Brocchi 66.), Ledesma, Meghni (Mauri 75.); Pandev, Rocchi, Zarate (Foggia 80.). Egy ideig úgy tűnt Corradi, az ex lesz a meccs hőse, hiszen vezetést szerzett a kalábriaiaknak (11-esből), azonban végül csak a bosszúság volt. 2-3-nál róla pattant a labda a kapu mellé Brienza lövése után. Balszerencse a javából. A hős a macedón Pandev lett: háromszor jutatta vezetéshez a Laziót. 25 éves még csak, de már 4 négy éve érik a Lazióban. Egyre érettebb. Persze, könnyű annak, aki 16 éves korában már felnőtt csapat kezdőjátékosa (Belasica – Macedónia). Annak idején az Interben volt, onnan a Sztankovics-biznisz kapcsán került a fővárosba.
 
Pandev mesteri hármast rúgott
A Lazio hőböröghetne, hogy ritka erős ez a 2008-09-es bajnokság. Persze, ha meglesz a BL, annál több az ok a büszkeségre.
 
Hasonló cipőben jár az Udinese is, de legfőképp a Samp. Nem jutottak dűlőre Udinében: 1-1. Delvecchio szerzett vezetést a vendégeknek Domizzi mellől, felül, majd gyorsan jóvá is tette hibáját. Cassano ma szerénykedett.
 
A Palermo és az Atalanta is jók, jók, de nem annyira, hogy odaérjenek a kupaszerepléshez. Kiesni sem fognak. Azért Palermóban örültek a 3-2-nek. Érdekes a labdabirtoklás aránya: 65%-ban volt a vendégeknél a labda. Még két szükséges adalék: Vieri kezdett, 2-0 után 2-2 is volt, majd az elegáns és egyre eredményesebb uruguayi Cavani nyerte meg a meccset a szicíliaiaknak.
 
És a Genoa is annak lehet vesztese, hogy csodabajnokság zajlik, erős, erős csapatokkal. A ligúrok most a Torinót tették tönkre: 3-0, ráadásul Militót nélkülözve. Helyette ezúttal a 25 éves szerb Bosko Jankovics csillogott. Volt ő már kedvenc Belgrádban (Vörös Csillag), Mallorcán és Palermóban is. Helyet kér a nap alatt Genovában is.
 
Állás: Inter 43, Juve 39, Milan 34, Napoli 33, Genoa, Fiorentina 32,... Torino 15, Reggina 13, Chievo 10.
 
Hétvégén jön: Atalanta-Inter, Cagliari-Udinese, Catania-Bologna, Chievo-Napoli, Lazio-Juve, Lecce-Genoa, Milan-Fiorentina, Samp-Palermo, Siena-Reggina, Torino-Roma.
Szerdán Roma-Samp (elmaradt meccs)
 
 
 
A bíró a nápolyiakkal volt

A véghajrában Corradiról a kapu mellé pattan a labda

Roma-Milan 2-2. Micsoda gólok!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr83872217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 13:41:45

Szerintem közelebb állt a Roma győzelemhez, de a döntetlen igazságos. Tottival vagy Menezzel a fedélzeten szerintem behúztuk volna ezt. Aquilani meg jöhetett volna hamarabb.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.12. 16:32:54

@popp: Igen, igen. Mondjuk Menez szerintem még tartósan nem játszott jól, vagyis lehet kevés lett volna ő. Tottival talán, meg Panuccival, ő gyakrabban felment volna Cassettinél. Aquilanit Spalletti, szerintem, tudatosan játszatta csak ennyit. Több volt a gyenge vagy Milanellennemelég teljesítmény: Taddei elsősorban, Brighi, Perrotta. Nekem Baptista tetszett!
Totti már edzett (futóedzés). Yahoo írta, hogy január végén játszani fog.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.13. 12:23:49

@mbemba: örömteli, ha Totti mihamarabb visszajön. De aqz előző sérülésekor is vagy egyhónapign lebegtették a visszatérését. Daje Capitano!
süti beállítások módosítása