Olasz fórum

Olasz fórum

Battisti németül (trilla 10 videón: Neue emozionen és a Gärten im März)

2009. január 14. - mbemba

Lucio Battistit tisztelem is, kedvelem is. Remélem, hogy a tegnapi posztból, ha nem is sütött, de legalább bágyadtan érződött ez.

Ezért gondoltam, hogy az általam komolytalannak tartott fellépéseit egy külön részbe illesztem. Nos, ezek az általam komolytalannak gondolt részek a németül felénekelt dalok. Hallgassunk csak bele! Megértést kérek! Empátiát!
 
Annyit még hozzátennék, hogy tudtommal, akkoriban – és később is – több olasz énekes próbálkozott a német piaccal, hiszen Németországban az olaszmánia, akkor is létezett, mármint, ami a kajákat und canzonékat illeti. Jó volt akkor is délre menni és arra emlékezni. Ami az NDK-soknak volt a Balaton, az NSZK-soknak az volt a Garda-tó és Italien. Ezért is Battisti NSZK-ban próbálkozott. Megtette ugyanezt Angelo Branduardi, a Legyetek jók, ha tudtok zeneszerzője is. Íme!
 
Jelezzétek tényleg annyira rossz, vagy csak mbemba túloz!
 
Megfigyelhető, hogy Battisti nem a lányokat igézi, hanem a kamera mögött elhelyezett mássalhangzó hegyeket próbálja lebontani

 

A jútyub-féle ,,több információ" alatt megtalálható a teljes német szöveg. Most csak egy részlet: ,,Noch dem letzten Schultag verkauften die Schüler die Bücher...

Branduardi olaszul kezd, majd németül folytatja

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr85876252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.01.14. 08:49:35

Nem olyan rosszak ezek a számok, csak a német nyelv kissé "keményebb" a fülnek, sok benne a mássalhangzó, ezért nem annyira dallamosak talán, mint az olasz számok.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.14. 09:06:17

@klematisz - klematisz.blogspot.com/: Lehet, hogy olasz barátim sokat vicceltek friccekkel, én meg túl rászoktam:))
Mikor az első videőn énekli, hogy neue emozionen (0,30), akkor rögtön arra gondoltam: ,,Hát, hogyne lenne neue emóció, ha annyira az olvasással kell foglalkoznod, jó öreg Lucio!":)))
süti beállítások módosítása