Olasz fórum

Olasz fórum

Armstrong: olasz tavasz

2009. január 19. - mbemba

Lance Armstrong és a Gazzetta dello Sport nagyon készülnek a Giróra (május 9-31). Bővebben már írogattunk az évfordulóhoz érkező körversenyről. Kattints, ha kíváncsi vagy! Lesz ott minden: hivatalos promóciós anyag, útvonal.

A rózsaszín újság netes változatán otthon van Armstrong. Érthető is ez, hiszen ő az, akivel el lehet adni a rendezvényt. Hiába is próbálnák bármelyik másik bajnok nevével futtatni a versenyt, a Giro csak egy felkészülési verseny lenne a Tour de France-ra. Így viszont könnyen lehet, hogy – idén legalábbis – felnő mellé. Interjúinak eredeti változta még ropog a frissességtől, mikor az olasz változat azon nyomban ott van a címlapon.
 
Most az apropót az adta a cikknek, hogy 1274 nap után újra versenyzett az amerikai. Az ausztráliai versenyről mondjuk amúgy is illő lett volna beszámolni, mert 138 ezren voltak kíváncsiak a versenyre az útvonal mentén. Gyors pályán kerekeztek, Armstrong pedig az élmezőnyben maradt, aztán befutott hatvanvalahányadiknak, 23 másodpercre lemaradva McEwentől. Armstrong elégedett volt eredményével. Korábban azt ígérte, hogy mikor jönnek az emelkedők ő támadni fog.
 
Nem csak az olasz rendezők vannak oda Armstrongért, hanem a doppingellenőrök (WADA, UCI, USADA) is. Úgy néz ki jelenleg, hogy ő lesz mindenidők legellenőrizettebb sportolója. Háromnaponként lesznek vizsgálatok, azért hogy ,,elkerüljünk mindenfajta spekulációt”.
 
A jó öreg Itáliában, ahol egyébként is élt a kerekes, idén sokat fog versenyezni. Hétvégén jelentette be, hogy ott lesz a Milano-San Remo mezőnyében (március 21.) és a Giro del Trentinón (április 23.) úgyszintén. Különösen az első verseny óriási presztízsű – nem véletlen a Classicissima becenév. 1907 óta rendezik.
 
Armstrong valamennyi alkalommal, mikor beszél a sajtóval elmondja, hogy visszatérése elsősorban, annak köszönhető, hogy a rák elleni küzdelem híre minden téren nagyobb publicitást kapjon.
 
Szóval, Armstrongot látni akarók - legyen március, április, majus -, itt a lehetőség! Mi azokat is megértjük, akik nem Armstrong miatt mennek arrafelé. 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr5886914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 14:39:12

Az várható volt, hogy a WADA cseszteti majd. De biztos valami ötödik generációs EPO-t küld Lance, amit nem lehet kimutatni.
süti beállítások módosítása