Olasz fórum

Olasz fórum

Jovanotti a Magyar Rádióban (budapesti klippek, trilla 11.)

2009. január 24. - mbemba

Tavaly Jovanotti cédéje (Safari) és klippje (A te - Neked) volt a legnépszerűbb az olasz popzenei placcon.

A remek srác hírében álló Jovanottival, alias Lorenzo Cherubinivel az említett klipp kapcsán együtt dolgozott Pohárnok Gergely, aki operatőrként segítette a klippkészítést.
 
A klipp melletti stáblistán Gergőként emlegetett P.G. (forgatókönyvíró, operatőr, rendező)
mailben válaszolt – mbemba kérte ezt a formát – az olaszfórum kérdéseire, amelyekből megtudhatjuk, hogy a klip Budapesten készült. És nem kellett hozzá lezárni a fél belvárost, nem állt meg az élet városunkban, ehelyett a Magyar Rádió stúdiójában készült a klipp, melynek sikere nem az anyagiaknak köszönhető: ,,régen volt, nem volt sok story, semmi pénz nem volt rá, este iderepültek és hajnalban már mentek vissza.” Erről árulkodik az a válasz is, amelyet arra a kérdésre kaptam, hogy van-e a videón valami speciális technika, valami csel (operatőri vagy sem): ,,ez egy egyszerű klipp és főleg az előadóról szól, nem trükkökről. Kézi kamerával vettük föl 1 darab lámpával, ami egy nagy felfújható ballon light volt, olyasmi mint egy ikea rizscsillár.”
 
Nem lehetett nem megkérdezni, hogy hogyan jött létre a kapcsolat Jovanottival: ,,egy magyar filmgyártó cég, a laokoon film kért fel, kiajánlottak a rendezőnek, akinek tetszettek a munkáim, úgyhogy én lettem az operatőr.” Érdemes tudni, hogy a videón látható aranypikkelyes zakó Jovanotti ötlete volt. És amit gondoltunk a jó öreg Lorenzóról (egyébként 66-os születésű ő), azt visszaigazolta a mail is: ,,nagyon kedves, nyugodt, nem elszállt”.
 
Érdemes megnézni a régebben készült Mi fido di te (Bízom benned) videót is, amelyik szintén itt készült, szintén Pohárnok Gergővel, viszont kinn az utcán, Pesten. Van ott minden: Deák tér, kékmetró, templom, lakótelep, Sziget-híd. Szóval, ezeken a helyeken énekel az olasz a bizalomról előbb egy vagány lány, majd egy hajléknélküli, végül pedig egy pisztolyos - legalábbis egy ideig pisztolyos - kislány társaságában.
 
Amúgy a népszerűségi listák élén a régi nevek szerepelnek: Vasco Rossi (stadionokban rendezett koncertjei verhetetlenek), Laura Pausini, Luciano Ligabue, Gianna Nannini, illetve egy új név – legalábbis számomra. Ő Giusy Ferreri.
 
A te (Neked) - helyszín: Magyar Rádió

 

Mi fido di te (Bízom benned) - helyszín: Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr100898993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calogero 2009.01.27. 19:12:51

Köszi az írást, imádom a srácot! Pár éve volt egy koncertje Pesten, fellépés előtt ellopták a kocsiját kis országunkban(...), erre annyit mondott van ilyen és lenyomott egy óriási bulit :-)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.27. 21:46:24

@Calogero: És a napokban újabb poszt következik a jó őreg Jovanottiról! Pontosítások következnek a pesti klippje ügyében (helyszínek, miegymás)

Calogero 2009.01.27. 22:34:36

Akkor jövök mindenképpen, köszi
süti beállítások módosítása