Olasz fórum

Olasz fórum

Inter az első, Totti a Top Tízben (32. forduló)

2009. április 19. - mbemba

Mint a bokszmeccseken a bírókban – legalábbis a kommentátorok szerint – csak az utolsó ütés maradt bennünk – bennem legalábbis. Mármint a fő-fő rangadó, vagyis a Juve-Inter (1-1) kapcsán. A meccs véghajrája, ugyanis tényleg izgalmas volt!

Helyre tették a Juvét!

Pedig az is megmaradhatott volna a találkozóról, hogy a Juve, ha nincsenek pontrúgásai, akkor nincsenek gólhelyzetei. Az igazság az, hogy nehéz feldolgozni, hogy egy ekkora egyesületnek körülbelül annyi olyan játékosa van, akivel nagycsatákba lehet menni, amennyit egy kézen meg lehet számolni: és ezek között is csak Buffon és Chiellini ilyen egészen biztosan. A többiekről már csak vitatkozni lehet!

 
Az Interről mit lehet mondani? Mourinho így foglalta össze: ,,Bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a legjobbak!” Ez pedig faktum! Tegnap csapata magabiztos volt, néha játékos is, könnyedén tartották a döntetlent, majd előnyüket. Talán, fölösleges is beszélni az edzők elgondolásairól, mert a pályán minőségi különbség volt érezhető. A Juve soraiban gyakran csak a mennyiségi teljesítmény van jelen, minőség csak elvétve. Ezen esetleg javíthatott volna Giovinco korábbi becserélése – például a meccs elejétől (az már Ranieri és Giovinco balszerencséje, hogy Tiago kiállítása miatt az Apróság még nehezebb helyzetbe került).
 
Ha az Inter kiegészül még néhány Mourinho-kiszemelttel, akkor Európa legjobb nyolcában is labdába rúghatnak. Szerencsével nagyot! De előbb Balotellinek is meg kell mutatni, hogy hol lakik a Jóisten. Nem is az Inter miatt, hanem Mario Balotelli miatt. Tény, hogy most a közönség provokálta és kórusban gyalázta őt, azonban arra elég lenne annyit mondani, amennyit a meccs után elmondott: ,,Olaszabb vagyok, mint a Juve B-közepe!”
 
Ami érdekes lesz még a Serie A-ban – a kiesési harc mellett – az a BL-ért való fenekedés. A Lazio jól visszarántotta a Genoát, de a negyedik helyre még így is a ligurok a legesélyesebbek. A 0-1-es Lazio-győzelem arra volt jó, hogy a Fiorentina és a Roma esélyt kapjon a felzárkózásra. A Lazio győzelme némiképp meglepő, mert a Genoa a Marassiban győzni szokott, illetve azért is, mert a rómaiak több amúgy kispadozó embert is bevetettek – gondolva a Juve elleni hétközire. De Silvestri ismét nagyon jó volt!
 
A Fiorentina pedig elszalasztotta a jó alkalmat az előzésre: Udinese-Fiorentina 3-1, ráadásul a firenzeieknek esélyük nem volt. Tény, hogy hiányzott Melo, Mutu és Montolivo, de ha valaki BL-t akar, akkor nincsenek alibik.
 
A Roma nyögvenyelősen nyert, de nyert: Roma-Lecce 3-2. Totti két gólt is szerzett, az elsőt akkor, amikor engedte, hogy Julio Baptista nyesse-csavarja a szabadrúgást és a kapsuról kijövő labdát betette. Aztán lőtt még egyet 11-esből. Hogy ezekkel a gólokkal milyen csúcsokra jutott? Kattints, majd a Totti-gólokhoz adj hozzá kettőt!
 
A Cagliari és a Palermo, vagyis a két sziget legnagyobb képviselői ismét kitettek magukért. A Cagliari a Napolit verte 2-0-ra, a Palermo a Bolognát 4-1. Mindketten Európa felé vették az irányt és meg is érdemelnék az UEFA-t. A Napoli a remek ősznek köszönheti, hogy most nincs bajba, a Bologna viszont… Di Vaio immár 20 gólos, csapata pedig csak 34 gólt rúgott. Egymaga kevés lesz az üdvösséghez, vagyis a Serie A-hoz.
 
A Reggina viszont úgy gondolta ismét nekifeszül a bennmaradásért. Atalanta-Reggina 0-1. Sőt, ők már régóta megfeszülnek minden meccsen, de a balszerencse nagyon nagy ellenfél. Most sikerült győzni, pedig a labdabirtoklási arány 63-37% volt az ellennek. Nem reménytelen a menekülési kísérlet, hiszen hiába utolsók, csak 4 pontra a Serie A – 6 forduló alatt ez…
 
A Chievo viszont talán többet nem álmodik csúnya dolgokról. Siena-Chievo 0-2. Úgy teljesít az olasz Rákospalota, hogy az BL-lel érne fel, ha december végén kezdődik a bajnokság. A Del Neri-időszakot úgy emlegetik Veronában, mint az aranykort. Nos, most hasonlóan száguldoznak a csacsik végig a Serie A akadálypályáján.
 
Ha van tét nélküli meccs, akkor az a Catania-Sampdoria (2-0) volt. Cassano és Pazzini ezúttal nem érvényesült, pedig ott voltak a pályán. Azt hiszem sokkal csalódottabbak lennének, ha csütörtökön, az Olasz Kupában az Inter ellen mondanának csődöt.
 
 
Állás (a Milan-Torino nélkül): Inter 74, Juve 64, Milan 61, Genoa 57, Fiorentina 55, Roma 52, Palermo 49,… Chievo 34, Torino 27, Bologna 26, Lecce 24, Reggina 23.
 
Következik: Chievo-Udinese, Fiorentina-Roma (szombaton), Bologna-Genoa, Lazio-Atalanta, Lecce-Catania, Milan-Palermo, Reggina-Juventus, Samp-Cagliari, Torino-Siena, Napoli-Inter.
 
Királyság: Ibrahimovic, Di Vaio 20-20, Milito, Gilardino 16-16.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr501074729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.19. 19:54:36

Az annyi mint 175 Totti gól! Márcsak huszonöt kell a kétszázhoz, Forza Capitano!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.19. 23:20:53

Azt beszélik, hogy Cannavaro jövőre a Juveé!

ulver 2009.04.20. 10:21:40

Kicsit szégyen, de Gunnar Nordahlt meg kellett néznem wikipedián, hogy ki volt :(

A kétszáz simán meg lesz.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.20. 10:25:20

@ulver: És ulvert megkérjük, hogy nagyon gyorsan mondjon le! (csak semmi szmájli)

ulver 2009.04.20. 10:41:02

@mbemba: Lemondok.

Mihelyt lesz miről.

Calogero 2009.04.20. 21:12:08

Most látom csak, megelőztél a top 10-es hírrel :-) a lényegen nem változtat; C'é solo un Capitano!

madbalee 2009.04.20. 21:32:25

Pellissier megint lőtt gólokat. Úgy látszik megtalálta a góllövő cipőjét:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.20. 21:42:54

@madbalee: Jó kimondani, nehéz elhinni, hogy ugyanannyi gólt lőtt, mint Inzaghi, többet, mint Cassanao, Acquafresca, Del Piero.

@Calogero: Valaki már egy hete jelezte nekem, hogy mi készülődik! :))
süti beállítások módosítása