Olasz fórum

Olasz fórum

Fekete humor: Yes we camp

2009. július 08. - mbemba

Barack Obamát, a joggal népszerű amerikai elnököt - no meg persze Berlusconit - egy hegyoldalba kirakott Yes we camp (Igen, mi táborozunk!) felirattal várják az abruzzóiak. Nekik is, mint sok, a hírekre kicsit is figyelőknek bevésődött az Obama választási kampányát végigkísérő Yes, we can jelszó. Ezt sikerült így átírni.

Egy kattintásnyira a La Repubblica fotói

Mint közismert, Abruzzo tartományt – mely tartomány most rendezi a G8-ak, vagyis a nyolc legfejlettebb, legbefolyásosabb ország, plusz Oroszország találkozóját – április első felében pusztító földrengéssorozat rázta meg.
 
A találkozó színhelyéül Szardíniát tervezték eleinte, majd a kisebb költségek miatt, illetve, hogy a figyelem a földrengésben bajbajutottakra forduljon ismét, L’Aquilába – Abruzzo tartomány székhelye – tették át a találkozó színhelyét.
 
Az olasz kormány szerint a rendkívül romboló földmozgások utáni építkezések rendben haladnak: a cél két-három emeletes épületek felhúzása és a régiek felújítása, újraépítése. Berlusconi azt ígérte, hogy szeptember folyamán fel lehet számolni a sátorvárosokat, illetve, hogy szeptember és november között 15 ezer ember számára épülnek fel új földrengéseknek biztosan ellenálló házak, lakások.
 
Abruzzo tartományról kicsit bővebben itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr181234317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szcsongor 2009.07.08. 15:34:00

nagy poén, bàr akik tényleg fedél nélkül maradtak, azoknak nem annyira

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.07.08. 16:08:14

@szcsongor: Hallottál már olyanról, hogy a humort valamilyen cél érdekében, elégedetlenség kifejezéseként, tiltakozásul, figyelemfelhívás végett vetik be?

Amire a megjegyzésed vonatkozhatna, az az, amikor azt nyilatkozza valaki, hogy a nehézségek könnyebb elviselése érdekében gondolják azt a károsultak, hogy kempingezős nyaraláson vannak, vagy, hogy menjenek az ikeába új bútort vásárolni, ott olcsó.

Találós kérdés: vajon ki nyilatkozta ezeket?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.08. 16:11:19

Ki kreatívkodják magukat az olaszok (amúgy, kívánom, hogy legyen szerencséje, eredménye a figyelemfelhívásnak).

Két abruzzói fejébe vette, hogy Don Quijote (Chisciotte olaszul) és Sancho Panza szerelésben fognak baktatni lóval és szamárral a környéken, így hívva fel a nagyok figyelmét az emberek és népek szabadságára.

reader613 2009.07.08. 16:24:41

counterstrike-os füllel kicsit mást jelent a "yes we camp"....

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.08. 16:32:00

@reader613: Ne lebegtess, szivárogtass infókat, mire gondolsz? Ha csúnya, akkor meg hallgasd el!)) Szótárban láttam hogy camp jelent groteszket, bizarrt is.

@cpandacsoki: a kempingezős gondolatot, ötletet tudtommal Berlu bökte ki, az ikeá-ról nem hallottam!

Herr von Kartz 2009.07.08. 16:37:27

@mbemba: CS-ben a camp-elés, illetve kempelés az egy helyben gubbasztás nem igazán sportszerű stratégiája
keresel egy pontot ahonnan téged nem láthatnak, de te belátod egy kis szögben a terepet, aztán ha valaki arra gyalogol, azt hókonlövöd berettával.

nemuccaszoc 2009.07.08. 16:50:36

Félrefordítós blogba is jó lenne akár :)

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.07.08. 17:28:33

@mbemba: Az ikeás szöveg is a Lovag volt. Erről jut eszembe, hogy egy kollégám panaszkodott, hogy a 1-2 hónapja járt Belorusziában és Iránban konferenciákon és mindkét helyen azzal ugratták a helyiek, hogy "your prime minister, hahaha...". Olyan ez mint, amikor Magyari Péter EU's újságírótáborba ment szintén pár hónapja és ott "úgy kérdezik a magyarországi helyzetről, mint amikor tettetett empátiával kérdeznek valakit a szifiliszes rokonáról". Az olasz kollégáknak legalább vissza tud vágni:D.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.08. 21:19:35

@Herr von Kartz: Értem, tényleg nem sportszerű!

@cpandacsoki: Lesz jobb! Reméljük, jobb lesz!
süti beállítások módosítása