Olasz fórum

Olasz fórum

Dovizioso versenyt, Rossi előnyt,Talmácsi 4 pontot nyert

2009. július 26. - mbemba

Donington annyira izgalmas versennyel szolgált, hogy a magyar tévé kommentátorai elfeledkeztek versenyzőnkről, Talmácsi Gáborról. Talma 12. lett! Újdonság vele kapcsolatosan az alábbi hír!

Tény, hogy izgalmakban verseny nem nagyon nyújthat sokkal-sokkal többet mint az utolsó doningtoni. Lógott az eső lába folyamatosan, néha letette lábujját, néha visszaemelte, aztán megint letette. A derék kentaurok pedig potyogtak, és nem mindenki állt föl. Például a trónt nagyon akaró Lorenzo is feladta.
 
Stoner úgy döntött esős gumikkal startol. Rosszul tette. Elias volt az, aki hihetetlenül jól kezdett, eleinte alig bírt vele a sok nagymenő, aztán Lorenzo kommandírozott sokáig. A két gyári hondás, Pedrosa és Dovizioso pedig ott száguldozott többnyire Rossi előtt. Lorenzo volt tehát az élen, de egyszer a fehér csíkon próbált meg fékezni, a gép erre megcsúszott, kicsúszott, és a spanyol trónkövetelő nem tudta folytatni (a báláknál még rápillantott gépére, de úgy látta nem jó az már a pontszerzéshez). Rossi és Dovizioso párharca következett. A tavaly még Scot Team (Talma jelen csapata) versenyzőjeként közlekedő olasz ott volt a világbajnok nyomában és nem engedett egy fikarcnyit sem. A 19. körben a szorongatott Rossi elesett, azonban gyorsan összeszedte magát, motorját, majd folytatta a kalandot.
 
Dovizoso hatalmas előnnyel gazdálkodhatott, de Edwards és De Puniet motorja még inkább rendben volt, és megérkeztek az olasz mögé. Szorongatták is volna az első gp-győzelméért küzdő Dovit, azonban előbb egymással kellett volna boldogulniuk. És mivel ez csak később sikerült Dovizioso maradt az első! A 46-os, minden olaszok – és nem olaszok – kedvence, Valentino Rossi a 11. helyről visszaküzdötte magát az ötödik helyre, így összetettben növelte előnyét!
 
Szóval, 1. Dovizioso, 2. Edwards, 3. De Puniet, 4. De Angelis, 5. Rossi,… 12. Talmácsi, Vermeulen, Hayden, Stoner lett a sorrend. A 23 éves Dovizioso első győzelmét szerezte a nagyok között. Doningtonban már 2004-ben (125-ösökkel) és 2007-ben (250-ösökkel) is.
 
Összetettben: Rossi 187, Lorenzo 162, Stoner 150, Pedrosa 115, Edwards 103, Dovizioso 94, Melandri 79,…
 
Folytatás augusztus 16-án Csehországban, Brnóban!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr571269522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása