Olasz fórum

Olasz fórum

Autómentes vasárnap lesz Milánóban

2010. január 28. - mbemba

Vasárnap 10 és 6 között leáll az autóforgalom Milánóban. Majdnem teljes mértékben. Csakis a nulla kibocsátású autók közlekedhetnek.

A döntésre azért van szükség, mert bizonyos légszennyezettségi adatok immár tizenhetedik napja nem felelnek meg az európai kívánalmaknak (1 köbéter/93 mikrogramm a porszennyezettsége a lombard fővárosnak, az úgynevezett finom por vagy mikropor értékről van szó).
 
A repubblica.it szerint Lombardia területe az ahol a leggyakrabban bevezetik ezeket a típusú intézkedéseket. Milánóba működik a rendelkezés, mely szerint a város központjába csakis az ökobarátnak mondott autók mehetnek be: ennek ellenére, írja a cikk, a helyzet nem javult. Letizia Moratti polgármesterasszony, ha minden igaz azt tervezi, hogy további benzinnel és diesellel működő autók bejáratát is megtiltja.
 
A szomszédos Varese városában a következő két hétvégén a páros és páratlan rendszámtáblájú autók felváltva - vagyis egyik nap a páratlanok, másik nap a párosok -közlekedhetnek.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr921710570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTomi71 2010.01.28. 21:06:18

@klikk ide:
Itt egy szép hybrid autó:www.cadillac.com/escaladehybrid/
Szerintem ennél még a Swift is kevesebb káros anyagot bocsájt ki.

Itáliában csak 1DB E85-öt áruló kút van. Talán erőltetni kellene a bioüzemanyagokat.

Rettegett Ignore 2010.01.28. 21:24:27

Olaszországban népszerű, az autógáz.
Sokkal kíméletesebb a környezettel, moint a benzin. Gázolajról, nem is beszélve.

törzsmókus 2010.01.30. 04:24:37

Bp-n is 100 fölött mérik már a szálló port (PM10-et) :S
süti beállítások módosítása