Olasz fórum

Olasz fórum

Inter, fel Madridra!

2010. március 17. - mbemba

Gyakran eszünk otthon finomságokat, de néha vágyunk arra, hogy puccosabb éttermekben is leüljünk, és ott falatozzunk egy jót. Így van ezzel az Inter is: minden otthoni íz már kicsit unalmas – pedig nagyon finomak voltak –, és már jó ideje valami puccos helyre ácsingózik.

És aki a Chelsea-n túljut – kettős győzelemmel – az reménykedhet a nagy buliban. Mourinho és Massimo Moratti is akkor lesz az Inter-történelem legnagyobbja, ha a Bajnokok Ligájában szintén nagyot alkotnak. Amíg ez nincs meg, addig Helenio Herrera (a nagy Habla-Habla) és a mai presidente papája, Angelo Moratti csapata (Facchetti, Sandro Mazzola, Burgnich, Suarez, Picchi, Corso, Jair) lesz az aranycsapat, az egyetlen Grande Inter.
 
Angelo negyedik gyermeke többször is tisztázta, hogy Európa kell neki, és most az esély megvan erre. Remek csapat van Múúúú keze alatt, olyan vezérekkel, amelyek mindig jellemeznek egy nagycsapatot: megbízható kapus (Julio Cesar), a védelemben egy olyan mestergerenda (Lucio), amelyik egy házat elbír, középen egy olyan vezér, amelyik ha kell tud szürke és csendes lenni, de tud véres kardot mutogatni is (Cambiasso), aztán elől Múúúú hatalmas találmánya, Sneijder: a zsebholland akkorát focizott Londonban, hogy ha a meccs a régi Wembley-ben van, akkor egy csomó embernek Puskás jutott volna eszébe (nem mondta volna ki, de eszébe jutott volna:). Aztán van zsolizsókere is a portugálnak: a csapatkapitány Zanetti, aki, mivel hiányzott a balhátvéd (Chivu vagy Santon), ezúttal ott teljesített. És volt, aki gólt rúgott (Eto’o), mert azért szerződtették. De ha ő nem rúg, akkor Milito és Pandev teszi meg azt! Aztán van, aki szárnyakat adjon a csapatnak, ha túl sok hárulna előbbiekre, ha túl sok figyelem esne az említett támadókra. Ő Maicon, a jobboldal motorja. De volt tegnap betonkemény kötőanyag (Samuel és Motta) is.
 
Szóval van olyan erős ez a csapat, hogy a Gondolkodunk, tehát vagyunk szentenciát semmibe vevő Balotelli hiányát is elbírja.
 
A Gazzetta honlapján szavazás indult, és az eddigi visszafogottságnak oda: a 15 ezer tippelő 53 százaléka úgy látja, hogy serleget emel május 22-én Javier Zanetti! Szép is lenne, ha a Bernabeuban Sneijder három gólpasszával 3-2-re nyerne a Barca ellen! (Merjünk nagyot álmodni!:)
 
És még valami arról, hogy hogyan érdemes készülni egy focimeccsre, győzni és veszíteni azt: Mourinho mondta, hogy portugál bort vitt magával, Ancelotti egy olaszt, aztán a meccs után jó társaságban megbeszélték röviden most miért így sült el ez a meccs.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr551846301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2010.03.17. 11:34:25

Nagy ember ez a Perez! Először kirúgta Makelelét, mert neki ő nem focista. Tudjuk, mi történt.

A nyáron kirúgta Sneijdert.

Tegnap láttuk, mi történt.

Van der Vaart meg ott van...

Mourinho meg egy zseni.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.03.17. 12:11:57

Azért szép lenne a Bernabeuban BL-t nyertni egy Samuel-Cambiasso-Sneijder-Eto'o tengellyel :)
(Madridban nem annyira járatosak kedvéért, mind a négyüket kitették Madriból, ebből három azóta közvetlenül az Interben csillog)

Zigi 2010.03.17. 13:08:24

@mbemba: Ezzel a tippjátékkal mi lesz? Lesz eredményhirdetés?

www.olaszforum.blog.hu/2010/02/15/tippeljunk_a_milan_a_fiorentina_es_az_inter meccsekre

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.03.17. 13:22:54

@Zigi: Ma este, holnap reggel összesítek!

Elfelejtettem, bocsesz! (azt látom, hogy én nagyon jól állok)

stratez 2010.03.17. 13:58:23

A sorsoláson múlik minden, a Manchestert kellene elkerülni a döntőig, mert ez a vörös gyurma életveszélyes, ha olyan napot fog ki, már pedig mostanában csak olyan napot fog ki, nem igazán láttam olyan védelmet, amelyik kezdeni tudott volna vele valamit...

madbalee 2010.03.18. 16:02:01

@stratez: Az Internek mindenkit meg kell ennie aki az útjába kerül, és akkor senki nem fogja vitatni a végső győzelmét.

Tényleg mikor volt olyan utoljára, hogy az Inter tovább jutott a BL-ben, mint a Milan??
süti beállítások módosítása