Olasz fórum

Olasz fórum

Rossi eltörte a lábát

2010. június 05. - mbemba

Nagyot esett Valentino Rossi a mugellói edzésen. Háromnegyed 11-kor első körét teljesítette volna keménygumival, lassított, hogy elengedje egyik versenyzőtársát, majd a kanyarból (Biondetti-kanyar) kijövet, mikor gázt adott a motornak a Yamaha eldobta a világbajnokot.

Bő félóra múlva megvolt már a diagnózis, mely szerint jobb lábán sípcsontja és szárkapocscsontja törött el a hazai pályán versenyző Valentino Rossinak. Minden olasz kedvencét este műtik egy firenzei klinikán. Claudio Costa doktor – a Moto GP úgymond hivatalos orvosa – szerint minimum két hónap, talán három kell a felépüléshez: ,,Nem egy szokásos csonttörés, sokkal súlyosabb annál; a láb eltörött, a csont pedig áthatolt a bőrön.”
 
Valentino Rossi édesapja, Graziano is ott volt a helyszínen, és nyilatkozott is: ,,Ez egy elátkozott nap… Türelem kell, Valentinónak teljesen fel kell épülnie, a lábának tökéletesnek kell lennie!”
 
A 46-os vállsérüléssel bajlódva versenyzett, és némi meglepetésre pénteken ő volt a leggyorsabb az időmérőn. A kilencszeres világbajnok az eddig három verseny egyikét megnyerte, a másik kettőn pedig második lett (61 pontot gyűjtött), és ezekkel az eredményekkel elégedett volt, annak ellenére, hogy Jorge Lorenzo (70 pont) megelőzte őt a pontversenyben.
 
A sérült Rossi a következőket mondta orvosának a Gazzetta szerint: ,,Nyugodt vagyok, várok türelemmel, csinálják a lehető legjobban!”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr372058562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása