Olasz fórum

Olasz fórum

Benne a nutellában

2010. június 20. - mbemba

Olaszország-Új-Zéland 1-1.

Az új-zélandiak kiharcolták az 1-1-et, a világbajnok nem tudott mit kezdeni velük. A félidőig nagy nyomás alatt tartották az ellenfelet, a második félidőben, bár az ügyesebb játékosok (Di Natale, Camoranesi, Pazzini) jöttek be, mégsem sikerült megnyerni a meccset. Talán a nyomás is kisebb volt.

Ha pozítvan állunk a kérdéshez (meglesz-e a továbbjutás), akkor a 82-es vébét kell felidézni: akkor a lengyelek és a peruiak ellen volt két döntetlen. Egy harmadik (Kamerun ellen) döntetlennel sikerült továbbjutni!

Ha negatívan: kétszer nem lehet ekkora szerencséje Olaszországnak!

Gratulálunk az új-zélandiaknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr482096057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2010.06.20. 18:22:50

Na akkor átmásolom ide immáér előre megfontolt szándékból az első felindultságomban elkövetett hsz-t:
Hú, de dühös vagyok. Pedig végsősoron nem történt más, mint amit vártam: ez a rém gyenge giuve csapat élén azzal a szerencsétlen (sz)aranylabdással jól leszereplt, szégyent hozva Olaszországra.
Andate a f......!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.20. 19:03:02

Hetekkel ezelőtti önmagam tudom csak ismételni: mit lehet várni ettől a csapattól? Lippit még mindig csak az kritizálhatja, aki nyert legalább 1 vb-t?

Johnny Mac 2010.06.20. 19:51:29

Az olaszok a focivilág csalói. Tragikomikus, hogy megint mire kaptak 11-est. Vagy inkább gyomorforgató. Egy meccsen 15-20 ilyen mezhúzás van, mégcsak le sem fújják.
De most nagyot hibáznak a dígók, mert nem veszik észre, hoyg Kannaváró, Zambro és a többi aranylábú felett eljárt az idő /akiknek egyébként szintén nem kellett volna vb-t nyerni, Ausztrália ellen egy világraszóló kamutizivel - mi mással - nem estek ki/.

Utánuk meg nem jött senki. Buffon, Chiellini, De Rosszi képviselik egyedül a szintet- és ez nagyon kevés.

Jó volt látni, hogy az olaszokat a catanaccio végzi ki. Megérdemelték, ha már kitalálták ezt a hányinger stílust /még ha az értelmi szerző, az Inter egykori edzője - H. Herrera - argentin is volt/.

Magyarország távollétében: go on, England!

FGSuperman 2010.06.20. 20:02:51

ügyetlen, buta játékosok

kár, hogy a főribanc pipoinzági nincs itt:-)

Automata Hari 2010.06.20. 20:03:24

Cannavaro teljesítményére keressünk egy megfelelő kifejezést

Rino 2010.06.20. 20:11:01

@FGSuperman: nana. neki ehhez aztán semmi köze

La Serenissima 2010.06.20. 20:14:00

ez ma tragikus volt és azt hogy ennyit szerencsétlen juvés van a csapatban, azt én sem tudom csak úgy megbocsájtani Lippinek...

de ha megnézitek a nagy európai válogatottak szinte mindegyike legalább ekkora slamashztikában van (franciák, németek, spanyolok, angolok). szóval fura ez a VB eddig és az olaszok még mindig simán továbbmehetnek a harmadik meccsen. és hogy még jobbat mondjak: Hollandia sem tűnik verhetetlennek ;)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.20. 20:39:02

@mbemba: Csupán utaltam az itt folytatott vitánkra, egyben megjegyzem, hogy sajnos igazam lett.

frontember876 2010.06.20. 21:03:48

@La Serenissima: a németeknek egyrészt 3 pontjuk van, másrészt bizonyították maguknak, hogy képesek igazi focit játszani. Az angolok, franciák vannak ugyanilyen lószar szinten, a spanyolok viszont még csak egyet játszottak, ami elég nagy különbség.

Az olaszokkal kapcsolatban az mondható el, hogy szemben az angolokkal, akiktől meglepően gyatra, nézhetetlen, ötlettelen focit láttunk, az olaszok mindig ezt a fost játszák, csak most rábasztak, mert valaki náluk jobban nyomta a beállós-védekezős-aljas szabálytalanságokkal operálós játékot.

Azért nem tudták az olaszok a saját játékukat játszani, mert színészkedni sem hagyták őket rendesen, mert télleg odarúgtak az új-zélandiak, tényleg lekönyökölték őket, tényleg rájuk tartottak - egyébként nagyon helyesen, lévén az ilyen apró, aljas szabálytalanságok sorozata szintén az olasz foci sajátja - csak most kapták, nem adták.

Megérdemlik. Remélem Szlovákia széttapossa őket az első 25 percben, aztán rúg kettőt, és hazaküldi ezt a szégyenteljes szarságot, amit ezek játszanak foci helyett.

La Serenissima 2010.06.20. 21:48:45

@frontember876: látom olaszgyűlölő vagy ;)

közhely, hogy sokat védekeznek az olaszok, és néha engem is zavar, mert szerintem akkor igazán sikeresek, ha nem defenzívek. lásd pl. a 2006-os VB-t. 2002-ban halál defenzív volt a csapat és ki is estek, míg 2006-ban pl. a németek ellen a hosszabbítást is megnyomták több csatárral és megnyerték (2 kapufa, 2 gól 30 perc alatt).

vagy pl. a Milant, akik az elmúlt öt évben egyedüli csapatként támadták le a Barcat (50% fölötti labdabirtoklás 2006-ban az elődöntőben), meg általában mindenkit.

az Inter valóban nagyon defenzív, de az Mourinho csapata volt eddig.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.20. 22:39:46

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa:
Még nincs vége ennek a vébének és még mnindig több esélye van az olaszoknak továbbjutni, mint kiesni. Várjál még az ítélettel.

@frontember876: Előítéletekkel nehéz vitatkozni. Az viszont tény, hogy Olaszország, a Paraguay elleni és az Új-Zéland elleni meccsen is jóval ekzdeményezuőbb volt ellenfelénél is és érzésem szerint mindkét meccsen rászolgált volna a győzelemre. A main is annak ellenére, hogy kritikán aluli teljesítményt nyújtott.

"az olaszok mindig ezt a fost játszák" - például Riva, Rivera, Rossi, Conti, Vialli, Mancini, Signori, Baggio, Vieri, Totti, Del Piero vagy Pirlo.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.21. 01:21:24

@mbemba: Távolról sem.

@popp: Legyen úgy, bár nem hiszem, hogy ha akár a nyolcaddöntőben kiesnek, akkor kevésbé van - sajnos - igazam. Nagyon nem szimpatikus a jelenlegi válogatott, Lippivel és mindenkivel együtt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.21. 07:34:25

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Igazad van!

,,Nagyon nem szimpatikus a jelenlegi válogatott, Lippivel és mindenkivel együtt." Neked nem! (szokás odatenni, ha véleményt mondunk)

RolloJuve 2010.06.21. 11:26:28

Nem az elején kell csúcsformában lenni, aki mégis, az ritkán nyeri meg a tornát, mondjuk a brazilok legutóbb. Szlovákia ellen valószínű az x is elég lenne, de tegnap is legyőzte őket a rutin. (Új Zélandra nincs magyarázat, pontot sem néztem volna ki belőlük. Továbbjutnak?)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.21. 18:35:01

@mbemba: Az ég áldjon meg, kinek a véleményét mondanám ha nem a sajátomét? A pécsiekét, a lazialékét, vagy...? :)

@RolloJuve: Szép is lenne ha továbbmennének!

Calogero 2010.06.21. 21:58:32

@mbemba: kezd az az érzésem lenni, hogy ti apa és fia vagytok :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.22. 00:16:34

@mbemba: VÉLEMÉNYEM SZERINT kicsit túlértékeled azt, hogy NEKEM nem szimpatikus ez a csapat és azt, hogy a mutatott játék tekintetében igazam lett. Persze ettől még továbbmehetnek, de VÉLEMÉNYEM SZERINT nem érdemlik meg, de ezt már tartottam 4-5 hete is, sőt. Hozzáteszem, NEM CSAK ÉN.
Amúgy apa, ma elmaradok kicsit, ha nem baj. :)

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2010.06.22. 00:38:31

Én is ideokoskodom. Szerintem a foci abban különleges, hogy igazán nincsenek favoritok. (Kézilabdában, vizilabdában stb. a világ 2-3-4 legjobbját nem tudja megverni egy gyengébb csapat). Olyanok vannak, akik rutinosak és nem hibáznak nagyot. De ezeket meg lehet verni és ezeknél lehet sokkal jobban játszani. Ha ezekből sok kihullik egy vb alatt, attól csak jobb lesz!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.22. 06:57:14

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Nézd, arról van szó, hogy soha nem állítottam, hogy ez a csapat aranyat, bármit fog nyerni, hogy egyáltalán el fog jutni valahová, mindig jeleztem, hogy gyengébb, mint a 2006-os. Szerintem itt senki nem írta, hogy ez a dél-afrikai turné egy nagy szárnyalás lesz!!!

Leírtam azt is, hogy Lippi hogyan gondolkodik. Nem én találtam ki, hanem ahogy olvasgatom. Ő az esetek abszolút többségében nyilvánosan érvelt, ráadásul következetesen.

Te pedig minden meccs után bejelentetted, hogy lám-lám igazad volt. Ezt éreztem provokálónak!

(a nagybetűseidből pedig nagyon jól tudod, hogy elég egy is)

Calogero 2010.06.22. 09:46:41

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: jut eszembe Kornél, hogyan tudod összegyeztetni ordas fasiszta, nacionalista eszméidet az Észak-koreai blogba való irogatással ? :)
nehogy válaszolj

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.22. 11:35:55

@mbemba: Dehogy jelentem be minden meccs után, legfeljebb azt, hogy igazolva látom az aggodalmaim. Ígérem, a szlovákok elleni meccs után, ha így, ha úgy lesz, nem írok semmit.

@Calogero: Te, majd belehalok olyan kínjaim vannak. Kicsit segít a gőz kieresztésében azért, hogy tegnap elmentünk cigányokat verni a haverokkal, valami olyan jó muri, főleg mikor a felnőtteken túl voltunk, a 4-5 éves purdék úgy sírtak minden ütésnél, na ez az igazi élvezet!
süti beállítások módosítása