Olasz fórum

Olasz fórum

A Selva nyerte a tegnapi Paliót (videóval)

2010. július 03. - mbemba

A Selva nyerte, a Nicchiót megelőzve, az idei első Paliót (a második augusztus 16-án lesz, mint mindig).

Két ló is elesett a Casato kanyarban, lehetett is aggódni értük hosszan, de a mai híradások már jelezték, hogy nincs nagy baj. A tegnap is győző contrada (a sienai kerületek neve) 2006 augusztusában nyert utoljára.
 
A Palio látogatottságával, publicitásával soha nem volt gond, most mégis úgy tűnik, hogy a szervezők rászorultak a paláverre: a cenciót (a Palióra függesztett festmény) idén egy líbiai származású – amúgy Olaszországban élő – festő (Ali Hasszun) mindent rárajzolt Szent Györgyére: Félholdat, Dávid-csillagot, Keresztet, ráadásul a főalakon van egy kefia (a közel-keleti képekről ismert kendő) is, amiből persze lett felfordulás. Az érsekség rögtön tiltakozott, a nemzetközi média is ír, mond mindent. Az emberek pedig megismerik különböző vallások szimbólumait.
 
A Palióról itt írtunk többet, például itt!
 
 Palio (2010. július 2.)

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr502126810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hiénataxis 2010.07.03. 15:51:12

Két hete még itt sétálgattam. Valahogy minden nyugodtabb volt..:)
süti beállítások módosítása