Olasz fórum

Olasz fórum

Hogy Olaszország ne legyen Görögország (videó: Berlusconi 30 másodpercben népszerűsíti Itáliát)

2010. július 10. - mbemba

Ezúttal nem szellemeskedett Berlusconi: ,,Ha a kormány alulmarad a bizalmi szavazáson, akkor mind hazamehetünk!” – ezt Fininek, a tőle egyre távolabb kerülő harcostársnak és híveinek mondta, mások szerint az országnak is üzenhetett. Arról van szó, hogy az ország rákényszerül egy két év alatt begyűjtendő 24 milliárdos megtakarításra, és az erről hozott döntést a kormány most parlament elé viszi bizalmi szavazásra. A többség nagyon úgy néz ki, hogy meglesz.

Nyakukra megy a sok megszorítás, üzenik (kép: madbalee) (tagli=vágások=megszorítások)
Eltökélt a kormány – ott nem kőbe vésik, hanem blindato (páncélozott), meg sacrosanto a törvény –, és ennek az eltökéltségnek a vesztesei elsősorban az állami alkalmazottak lesznek, illetve a tartományok – utóbbiak 10 milliárddal kapnak kevesebbet. Tremonti gazdasági miniszter viszont a pártok környékén is rendet vágna.
 
Persze, hogy sikít mindenki: tüntetnek mindenfelé – kiküldött tudósítónk, madbalee firenzei képekkel bizonyítja a vonulásokat. Az utcákon hömpölyög a tömeg, a tartományok vezetői, melyek között sokan vannak Berlusconi pártjából, pedig reménykednek, és hangoztatják, hogy érveik meggyőzik a kormányt. Ők azt üzenték vissza, hogy beszélgethetnek mindenről, de a számok maradnak.
 
Tüntetés és napfürdőzés (kép: madbalee)
Ugyanakkor Berlusconi nyakába zúdultak egyéb gondok is: az abruzzóiak közül sokan Rómába vonultak, Berlusconi háza elé, és panaszolják, hogy házaik még mindig romokban; a lehallgatási törvény kapcsán is sok támadás éri a Cavalierét.
 
Válaszként Berlusconi azt mondja: Abruzzo-ügyben ők megtettek mindent, a tartomány és a város kellene folytassa a munkát; a lehallgatási törvénytervezet kapcsán pedig azzal vág vissza, hogy a bal is benyújtott pár éve egy talán még szigorúbb törvényt, és akkor semmi baj nem volt a szólásszabadsággal. A gazdaság kapcsán pedig biztató részeredményeket mutat fel: az első trimeszterben a bruttó hazai termék 0,4-gyel növekedett; a munkanélküliség 7,8, ez pedig máshol egy nagyobb szám; júniusban növekedett az ipari termelés.
 
Gianni Letta, Berlusconihoz közel álló politikus tömören így foglalta össze a helyzetet: ,,Egy sor nagyon komoly intézkedésre kényszerülünk rá most – reméljük, hogy egyedi alkalom ez –, időből sincs nagyon sok. Ezekre az intézkedésekre azért van szükség, hogy ne jussunk Görögország sorsára – hogy érthetőek legyünk!”
 
Berlusconi pedig bevetette magát: körutat tett a tévékénél – az ellenzék ezt persze nagyon rosszallotta –, tárgyal néha, illetve egy Olaszországot az olaszok körében népszerűsítő reklámhoz mondta fel a szöveget. Ecce reklám!
 
Az alul futó szöveg a huncut szerkesztőé

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr542142349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Louis Cyphre1 2010.07.11. 08:54:57

Valóba csodálatos ország .... És a képek varázslatosak.
Azért az elgondolkodtató ,hogy szinte minden héten új európai országról derül ki ,.hogy valójában milyen nagy bajban van....

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.08.07. 10:08:14

Bukhat a Berlsuconi-korány! Igen, Finit kirúgták a PDL-ből! Fini új alakulatot hozott létre (Futuro e Libertá), és az újak kívülről szeretnék támogatni a kormányt, és ez sok kockázattal jár. Könnyen bukhat a kormány. Fini társaságában harmicvalahányan vannak, és nélkülül nincs meg a többség.
Bossi töretlenül Berlusconi mellett.
Válasz erre Moderál
süti beállítások módosítása