Olasz fórum

Olasz fórum

Zeman visszatért, a Foggia pedig Vargával visszatérhet (videó a foggiai bemutatásról)

2010. július 23. - mbemba

Zdenek Zeman visszatért, és vele együtt visszatérhet pár éven belül az olasz élmezőnybe a Foggia is, a látványos játék, a foci.

Zdenek Zeman, a Prágában született mester (68-ban maradt Olaszországban, a Juve kétszeres bajnok edzőjének, Vycpaleknek rokona) a 90-es évek elején olyan csapatot rittyentett össze többnyire Serie C-ből érkezett játékosokból, illetve amatőrökből, amelyik látványt hozott a nagyon taktikus, látványvédett Serie A-ba. Signori, Baiano és Rambaudi ostromolta Foggiában a kaput, s lőtt gólokat számolatlanul.
 
Öt idényt volt a pugliai csapat a Serie A-ban (most a harmadik vonalban vannak), pedig időközben a sztárokká lett játékosokból sokaktól megvált az egyesület (időközben sok jegyzett játékos szerepelt a Foggiában: Dan Petrescu, Pecchia, Di Biagio, Kolivanov,…). Zeman utána a Lazióba ment, majd a Romába. A Lazióban első idényében a scudettóért fociztak, de a Romában is előre mozdította a csapat szekerét.
 
1998-ban vádolja meg az olasz focit, a Juvét a doppingolás vádjával, sok-sok ellenfelet szerezve magának. Elmondása szerint többször felfedezte Moggi kezét az ellene történő akciókban; például nápolyi menesztésének volt okozója – mondta. Ilyet mondott az Espressónak 98 júliusában: ,,A futballnak ahhoz, hogy ismét sport legyen, ki kell jönnie a gyógyszertárakból, a pénzgyárakból... Megdöbbentett Vialli és Del Piero izomkötegének hirtelen gyarapodása."
 
Most a régi tulaj, Pasquale Casillo visszavásárolta a klubot, és egyértelmű volt, hogy kit kell visszahozni, hogy a lelkesedés Pugliában ismét az egekbe szálljon. Zeman mellett kapusedzőként visszatért a kapus Francesco Mancini is. A foggiai felzárkózási tervből kiveheti részét a Bresciától megszerzett Varga Roland is (Gazzetta-információ).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr732171270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 19:37:28

Mikor Spallettit hoztuk akkkor is ő volt az első opció állítólag, megfúrták. Utolsó emlékem róla, mikor a Leccéből faragott egy jó kis csapatot Bozsinovval, Vucsiniccsel. Drtukkolok neki meg Varga Rolandnak is.
süti beállítások módosítása