Olasz fórum

Olasz fórum

Fede a szigeten

2010. augusztus 16. - popp

A világszép Federica Pellegrini Olaszországból érkezett a Margitszigetre aranyat meríteni a Széchy Tamás uszoda medencéjéből. Ambíciózus tervekkel jött és felemás mérleggel távozott az úszó EB-ről. 

A miranoi gyorsúszó lány mindössze tizenhat éves volt, amikor a francia csodatini Loure Manodou mögött csípett egy olimpiai ezüstöt Athénban és kétszáz méteres gyorsúszásban. Fede és Loure egy szépségverseny első két helyezettje is lehetett, de 2004-ben még nem volt az a Fásy Ádám aki eltéríthette volna őket az úszástól.
 
Így mégsem a Miss Universe kifutóján, hanem az úszó világversenyek döntőinek rajtkövén kaphatták fürdőruhában lencsevégre a lányokat a fotósok. Az egyetlen "zsüritag", aki alaposan összehasonlíthatta két bajnoknőt, Cseh Laci ellenfele, a vegyesúszó Luca Marin volt, de ez a bulvár lapjaira tartozik. Könnyű guglizással jól is lakhatnak pletykaéhes olvasóink. Ehelyütt legyen elég annyi, hogy 2005-ös montreali és a 2007-es melbourne-i világbajnokságon is Loure mögött ért falat Fede két ezüstöt kaparintva ezzel a kétszáz méteres gyorsúszásban.
 
A 2008-as év viszont már Pellegriné volt. Ekkor már négyszázon is fölzárkózott a világ élvonalához, olyannyira, hogy a tavaszi eindhoveni Európabajnokságon két aranyat akasztottak nyakába. Pekingben pedig világycsúccsal nyert kedvenc számában.
 

Igazi királynővé  - hogy ne mondjuk: prófétává - aztán saját hazájában vált. Az volt ő a tavalyi római világbajnokság nézőinek egyszemélyben, mint Cseh Laci, Gyurta Dani, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn a margitszigeti szurkolóknak.

Világcsúccsal nyert kétszáz gyorson (1,52,98) és első hölgyként törte át a négy perces álomhatárt négyszáz méteren (3,59,15), majd dobogóra állt mosolygott integetett, pózolt - hagyta magát ünnepeltetni övéivel.

A múltheti budapesti Európa-bajnokságra aztán egy tragédia árnyékában készült föl, edzőjének halála után. Mégis minden eddiginél nagyobb falatot harapot volna nálunk, mely azért kicsit rágósnak bizonyult. Fölvette versenyprogramjába a nyolcszáz méteres gyorsúszást is, ahol a szám világbajnoka a dán Lotte Friis és a francia Ophelie Cyrielle Etienne mögött harmadik lett.

Kétszázon viszont Budapesten is kiemelkedett a mezőnyből az isteni Fede, egésznapos hasmenéssel küszködve a Sportuszoda budija és a medence között ingázva is simán nyert a német Silke Lippok és a mi Mutina Ágink előtt. A zárónapi négyszázas versenyt viszont lemondta a megpróbáltatásak után.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr872225561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2010.08.18. 17:59:28

Most látom, hogy nem mbemba írta a postot;) Grat Popp!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.08.19. 17:26:17

Honlapjáról - nagyon menő - megtudni, hogy hasonló tetkója van, mint bratyójának. :) (ott a honlap a vonal alatt)

Ennek a képnek egy kicsit olyan érettségi tablós hangulata van. (naon szépek olyankor a csajok)

www.youtube.com/watch?v=yawbcRXNKug

itt meg kiderül, hogy mennyire táncol jól
süti beállítások módosítása