Olasz fórum

Olasz fórum

Nibali nyerte a Vueltát

2010. szeptember 20. - mbemba

Vincenzo Nibali nyerte a Vueltát. 20 éve nem nyerte olasz a spanyol körversenyt. A 25 éves Liquigas versenyző a Girón harmadik lett.

Pezsgőfürdő. Mosquera locsolja Nibalit.

Azon melegében gratulált neki Szicília tartomány elnöke, Raffaele Lombardo (!!!:): „Nibali a szicíliai sport legszebb oldalait írta ezzel a győzelmével" – mondta a politikus.

Nibali, akit a média elkeresztelt a Szoros Cápájának (Squalo dello Stretto) – messinai a kerekes – úgy nyerte a Vueltát, hogy egy szakaszt sem nyert közben. Összetettben a második a hazai Ezequeil Mosquera lett, a harmadik pedig a szlovák Peter Velits. Amúgy, a győzelem kérdése az utolsóelőtti napon, szombaton dőlt el, akkor 2250 méterre (Bola del Mundo) mentek fel a versenyzők. A befutó pedig Madridban volt.

A vébé szeptember 29-én kezdődik Melbourne-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr342309434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása