Olasz fórum

Olasz fórum

Ruralia, a falu a városba ment

2010. október 06. - mbemba

Szép, amikor nénik, bácsik behozzák a piacra gyümölcseiket, zöldségeiket; jó, amikor boros gazdák megmutatják, kóstoltatják boraikat; szeretjük a friss tejet, a sajtokat, szóval azt, amit a falu ad a városnak. Szívesen vennénk halat a halásztól, gombát a gombásztól.

Aki hétvégén Firenzében volt, annak minderre megvolt a lehetősége. A firenzei önkormányzat és a toszkán régió főmuftijai már régebb megértették, hogy jó, ha van egy olyan program, egy olyan hétvége, amikor a falu beköltözik a városba megmutatni magát. Jó mindenkinek. Az esemény neve: Ruralia. Először van ősszel is, amúgy pedig már 10 éve rendezik meg. Most, azt írják az újságok, hogy 100 ezren mentek ki a város szélére. Nem csak családok mentek, de iskolák is kivitték a gyerekeket. A vonal alatt, ott egy videó is, az eseményről.
 
A bevezetőben említetteken kívül hihetetlenül sok program volt ott: lehetett szamárhátra ülni, lehetett tehenet fejni; fára mászni alpinisták segítségével; 500 féle paradicsom bemutatását látni, szarvasgombát szagolgatni, énekes madarakat felismerni, dolgozó méhészeket nézni; lovakat, lovas bemutatókat bámulni; horgot célba dobni, ásványokat csodálni, kerámiákat nézni és készíteni, kutyák ügyességét próbálgatni; vadásztechnikákat nyílra, szagra, hangra megismerni; a környéket túravezetővel bejárni,...
Lehetett népzenét hallgatni, légballonról tájat nézni.
 
Úgy érzem, hogy megy ide ez a videó.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr822348392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása