Olasz fórum

Olasz fórum

Velencei kísérlet a mocskos beszéd ellen

2011. október 11. - mbemba

Másképp beszélünk otthon, egy hivatalban, a kórházban, a templomban, s megint másképp a stadionban. A stadionban egészen másképp. Többé-kevésbé mind ismerjük a stadionok szókincsét (játékosok, szurkolók, edzők többsége, ebből a szempontból egyre megy), meg hangulatát. A törökök zseniális kísérlete, találmánya után az olasz sokadosztály is tett egy próbát az agresszivitás ellen (a vonal alatt egy szenzációs videó bújt el).

A Velence vonzáskörzetében lévő Mussetta 2010 csapatának vezetői egy nagyobbacska – legalább két méter magas – Szűz Mária képet tettek a kispad mellé. ,,Szűz Mária nekünk ugyanaz, mint Amerikának a Szabadág-szobor.” – mondta Giancarlo Finotto, a csapat egyik vezetője. Nyilván úgy érzik, úgy gondolják, hogy egy ilyen kép mellől nehezebb mocskosat üvölteni az ellenfél és a játékvezető felé. A cikk, amelyből kihámoztam a posztot nem ír arról, hogy az első meccsen – a City Jesolo ellen – szidták-e a bírót, gyalázták az ellent, s ha igen, akkor mennyire.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr473293579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.10.11. 18:27:11

Jó és tetszetős kísérlet. Finotto szavait önmagában is jó olvasni.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.10.12. 09:43:25

Ötletes. Valamiért a Don Camillo film jut eszembe róla. :)
süti beállítások módosítása