Olasz fórum

Olasz fórum

Az olasz miniszterelnök és a gyarmatosítás (videós)

2012. október 21. - mbemba

Sokat szoktunk szavakon lovagolni: forradalom, ortodox és nem ortodox, gyarmat, gyarmatosítás, satöbbi. Én bizony meglepődtem, mikor az olasz miniszterelnököt, Mario Montit hallottam: ,,Köszönhetően kormányomnak, remélem, hogy pár év múlva elmondhatjuk, Európa nem gyarmatosította Olaszországot." (1,00 után a videón)

Mario Monti 2011. november 6-án lett miniszterelnök (Berlusconi lemondása után), miután pár nappal korábban Giorgio Napolitano, köztársasági elnök kinevezte – nem lévén ekkor parlamenti képviselő – örökös szenátornak (senatore a vita). Monti akkor is, talán most is élvezi a bizalmát a legbefolyásosabb gazdasági köröknek. Monti a milánói Bocconi Egyetemen, majd Yale Egyetemen tanult, Európai Uniós biztosként is dolgozott (belső piacok), miniszterelnökké választása előtt például egyik vezetője volt a Bilderberg csoportnak (Surányi, Bokros, Kissinger, R. Holbrook,...), illetve volt pozíciója a Goldman Sachs bankháznál is.

Azóta Olaszországban számtalan kiadáscsökkentési intézkedést hoztak, főleg az egészségügyet, a tartományok igazgatását, az állami vállalatokat illetően.

Monti ezeket az intézkedéseket bevezette, ugyanakkor próbál magának mozgásteret biztosítani, néha ütközve külföldi döntéshozókkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr824860541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tony_romita 2012.10.21. 17:34:14

Monti a gyarmatosítók kollaboráns ügynöke.
süti beállítások módosítása