Érthetőnek gondolom, ha valaki nem akar hozzányúlni az acciughe nevű halacskához (sok-sok üzletben megtalálható, kis üvegben megvásárolható szardella filé). Én kétszer-háromszor akkorát csalódtam benne, hogy csak na (pizzán és egyszer zsömle között). Szörnyű sós volt, s úgy gondoltam ember azt nem tudja megenni.
Most azonban... Most azonban azt láttam, hogy B. beleteszi olívaolajba, majd kapri-, olívabogyókat tesz mellé, meg fokhagymát, a végén pedig csilit. Ezt ügyesen összetunkolgatta, birizgálta, majd nyomogatta, amitől a konyha csak úgy illatozott belé. A piros korona rajta, kopaszon lefagyasztott paradicsom volt. Ez került cafatokban a tésztára.
Mivel nem volt friss petrezselymünk, így az nem került rá. Csak ez volt az oka. B a maga adagját parmezánnal szórta meg, az asztalra került még egy pohár magyar bor. Felhörpintettük a puttanesca spaghetti mellé, s megállapítottuk, hogy már megint nagyon jó dolgunk volt.