Olasz fórum

Olasz fórum

Milánói nevek: Rossi, Hu,... ,Csen,... , ők vannak a top 10-ben

2013. augusztus 29. - mbemba

Rossiék még tartják magukat, de Huék nagyon a nyomukban járnak! Bővebben: a milánói önkormányzat nyilvánosságra hozta a helyi lakosok neveinek összesítését.

Az anyakönyvek szerint a 10 leggyakoribb név közül három nyilvánvalóan kínai eredetű (a top 100-ban pedig tizenkettő). A Rossikról tudtuk, hogy rengetegen vannak (kettőt szinte biztos, hogy minden magyar sportrajongó ismer, ugyí:), így valószínű volt, hogy ők az elsők, de hogy az echte milánóinak mondott Brambilla csak nyolcadik a listán…, na, ez már meglepő.

Nem ismerem a kínai névadási szokásokat. Előfordulhat, hogy a nevek jobban koncentrálódnak, vagyis arányaiban több a Hu Kínában, mint a Rossi Olaszországban, azonban a tendencia egyértelmű.

3694 Hu él Milánóban, 1625 Csen és 1439 Zhou (utóbbit nem tudom, hogy kellene átírni). A repubblica cikke megjegyzi azt is, hogy a kínaiak milánói létének komoly hagyományai vannak: már a húszas években lakott egy kisebb kínai közösség a lombard fővárosban – a Paolo Sarpi utcában.

Számomra meglepő, hogy Mohamed csak harmincharmadik, s Ahmed, illetve Ibrahim a második ötvenben van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr335484034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása