Olasz fórum

Olasz fórum

Carbonara (mbemba főz, 11.)

2013. október 02. - mbemba

nyersek.jpgHidegebbre fordult az idő, így eljött az ideje a carbonarának.

Így egy-két órával a vacsora után már tudom, hogy jól tettük, mikor kiterítettük az angol szalonnát, mellé összekészítettük a tojássárgáját (3 db, egyik tojást fehérjével), belekeverve sót, borsot és parmezánt (10 dekánál alig kevesebbet).

Ezután, már csak annyi történt, hogy a szalonnát alaposan megpirítgattam, rádobtuk a tésztánkat – ezúttal mivel nem volt spagetti, a Barilla bavettéje került serpenyőbe –, majd lassacskán ráöntöttük a tojásos-fűszeres folyókát. És egy evőkanálnyi vajat is rátettünk. Többször olvastam, hallottam, láttam, hogy fontos nagyon, hogy egyetlen részecske se legyen forró, hogy ne rántottásodjon el.

Mi vigyáztunk, s finom is lett. Nagyon!

Így! :)

carbonara.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr885548190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.10.03. 14:36:16

a mienk jó rántottás lett de az asszony betermelte így is mert éhes volt

Zakk (törölt) 2013.10.03. 16:02:21

Már ne haragudj de ritka gusztustalan képet sikerült lőni..Egy konyhával, étellel foglalkozó írás ennél a liberális "szarok-bele-hogy-néz-ki- úgyis-megeszem " több kellemet és igényességet érdemel.. Remélem nincs "harag" :)

www.procook.co.uk/recipes/Pasta-Carbonara

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.10.03. 16:12:27

@Zakk: Miért lenne? Te így látod, én úgy!

@Wind Callman tér: Most már olvastad, hogy mi a nyitja a jó állagnak! :)) Nem forrón kevergetni!

Skunkworks 2013.10.03. 17:09:13

Biztos finom, de nekem pölö a tészta után fél órával már kopog a szemem.
süti beállítások módosítása