Olasz fórum

Olasz fórum

Dóm hintóval (anno, 1.)

2013. november 24. - mbemba

mil_n_i_d_m_1385198869.jpg_922x708

A minap azon elmélkedtem milyen szép lehetett a Rákóczi út, mikor szekerek zötykölődtek rajta. Ilyenkor persze minden agyonidealizált - például: csak a legritkábban van lókaki ezeken a révedezéseken.

S egy-két napra rá ezt a képet láttam a neten: Éjszaka a milánói Dóm téren (Angelo Inganni: Notturno di Piazza del Duomo a Milano). Inganni alighanem 1850 környékén festette meg ezt a menő márkák neonfényétől mentes képet.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr255650781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2014.11.12. 11:43:40

Milánóban a Dóm tetejére is érdemes felmenni ám! Ha szemben állunk a Dómmal, a liftet a jobb oldalon találjuk meg (természetesen az épületen kívül!), de figyelni kell, mert egy kis ficakban van. A jegyet viszont a Dóm háta mögött, egy másik épületben kell megvenni (de ezt mutatják, nem lehet eltéveszteni). Egyrészt egészen lenyűgöző kőcsipkéket, szobrokat, díszítéseket lehet látni, másrészt így még jobban átérezhető, milyen grandiózus vállalkozás is ez a Dóm (nem vagyok biztos benne, hogy ma meg tudnánk csinálni).

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.11.12. 18:08:50

@Kyria: Igen, a kis kőcsipkék ott vannak előttem! Egy kicsit jobban belegondolva egyszer voltam magasabb épület kilátóján Olaszországban. Sienában!!!! Libabőr!
süti beállítások módosítása