Olasz fórum

Olasz fórum

A kortárs művészet gondjai

2014. június 08. - mbemba

Nem volt váratlan! :)

Nem lepődtem meg azon a híren, amelyiket egy márciusi Liberóban olvastam, majd ellenőriztem még néhány forrásból: Bariban egy múzeumi kiállítótér takarítónője úgy gondolta összeszedi a szemetet.

És hogy, hogy nem… a szemétben landolt néhány kiállítási tárgy is. Anna Macchi, a takarítónő nem ismerte a kritikusok művésznek szóló bátorító kritikáját, és alighanem nem ismerte a beharangozók magasztaló hangját sem, ő csak cselekedett, mikor szemetet látott. Nicola Gobbetto és David Jablonowski műveiről van szó, illetve egy pár földre dobott papírdarabról, egy doboz kekszről, valamint egy nápolyi társaság különféle kiadványairól.

Egy vonallal lejjebb a két művész (Gobbetto és Jablonowski) alkotásai szerepelnek. Remélem, hogy nem egy másik Gobbetto és egy másik Jablonowski alkotásait linkeltem. 

Olaszországban nagy felháborodást keltett az utóbbi időkben az állami szervek és a bankok ,,műkincs”- és műkincsvásárlásai.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr696286773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reccs 2014.06.08. 20:48:26

Az a létra pedig... az a létra az zseniális!
süti beállítások módosítása