Olasz fórum

Olasz fórum

Kőbe faragott meseszállás (újabb materai mese)

2014. június 23. - mbemba

Egy tizenéves német lány – még a 70-es években – szüleitől elcsórt pénzen Olaszországba ment, s mivel jó ízlése volt, eljutott egészen Materáig. Ott pedig szerelmes lett - a városba. Szegénységet, szürke falakat, hippiket talált, de látta, hogy több mint eredeti a hely, ahol jár. Ma is az!

Aztán tehetős nőként visszatért oda, és létrehozta a világ egyik legizgalmasabb szálláshelyét, ebben a csodálatos, sziklákra húzott, sziklákba vájt, több ezer éve élő városban. Álmainak megvalósításában a legfontosabb közreműködő egy olasz-svéd építész volt, Daniele Kihlgren, aki energiáját és pénzét eleve abba fekteti, hogy dél-olaszországi csodahelyeket megmentsen és ezeket a helyeket turistáknak ajánlja.

Nem olcsó mulatság (225 euro/nap, duplaágyas szobában) megszállni az emlegetett materai helyen, de legalább egyedi hangulatban lehet a több mint módos kikapcsolódásra vágyó. Ebéddel nem szolgálnak, ellenben reggelire csakis helyi finomságokat tesznek asztalra.

Aki többet szeretne tudni a szállásról, a 70-es években Materában mászkáló lányról (Margareta Berg), a felújítás mikéntjéről, annak itt, annak a lánynak a honlapja.

Itt pedig további materai posztok: a vándor-könyvárusról, a vendéglátásról és egy útról, képekkel.

camere-09.jpgcamere-12.jpgcamere-08.jpgcamere-07.jpgcamere-04.jpgcamere-01.jpg

 A fényképek innen vannak: http://www.sextantio.it/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr46405497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2014.06.24. 12:37:20

Thanx meg 1X mbemba. Ha minden jol megy lesz egy olasz körutam augusztusban. Igaz nem sok idöm lesz szetnezni, mert melo, de ahogy latom Matera mellet is lesz lehet egy szallasunk. Mar az elözö posztod ota meg akarom ezt a varoskat nezni.

madbalee 2014.06.24. 12:38:40

@madbalee: Ja es nekem olyan Toledo erzesem van a kepek alapjan.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.06.24. 15:11:24

@madbalee: Mikor Materában voltunk, akkor a via santa cesarea 9 alatt laktunk: zseniális és szerény szállás volt, viszont ennek az árnak kábé negyedébe-ötödébe került.

Ha kéred, akkor küldök (mailben) fényképeket, infókat róla!

Ugyan!

Barnalány 2014.06.24. 18:42:36

Hm, kár, hogy itt-ott van még ablak rajta, mert így a végén még be fog szűrődni a világosság! Különben egész jó hely lenne: depiseknek, megvalósítani a szuicid késztetéseiket.

Nekem a drága itáliai szállodáról valahogy nem ez jut eszemben, hanem pl. ez: www.hotelprincipetorlonia.com/en/gallery.html

Igaz, nem is vagyok hippi!:-)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.06.24. 20:23:15

@Barnalány: Materában a sok napsütés okozhat sok-sok bánatot, mivel nagyon délen van, ráadásul sziklák között. Itt a hűvös levegő áldás!

Ennél a szállásnál nem a drágaságon van a hangsúly, hanem az eredetiségen, már-már egyediségen.

Én megyek Materába, te mész a Principébe! :)

Barnalány 2014.06.25. 22:16:21

@mbemba: Már bocsesz, de itt valami ordas félreértés van, ui. egész Északnyugat-Európa éppen a napfény miatt utazik Olaszországba. Mármost, ha ez a vendég alapvető igénye, akkor az, akinek egy csöpp esze van az üzlethez, meg az is, aki udvarias a vendéggel és nem szarja azt le, a vendég igényeire tervez és nem a néhány helyi paraszt kedvére tesz.

Lehet persze másképpen is üzleti tervet csinálni egy hotelre, de azért lásd be, hogy igen ritka és kockázatos dolog hotelt építeni a falubelieknek.:-)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.06.26. 12:39:38

@Barnalány: Matera egy egyedi hely, ide nem a tömegek járnak! Arra ott van: Jesolo, pénzeseknek San Remo, Costa Smeralda,... Itt nincs nagy bevásárlóközpont, pláza,... Egyelőre úgy tűnik, nem is lesz! Ha lesz, akkor Matera elveszíti a varázsát! Én így látom! Függetlenül helyi és nem helyi parasztoktól.:)
süti beállítások módosítása