Olasz fórum

Olasz fórum

A polgármester Krisztushoz fordult levelével!

2014. szeptember 02. - mbemba

polgámest.jpgEgy kalábriai polgármester már hónapok óta azt látja, hogy az önkormányzat alkalmazottai folyton beteget jelentenek, különböző igazolásokkal lógják el a heteket, hónapokat. A 125 alkalmazottból napi rendszerességgel csak alig 20-25 ember fogható munkára. Írt ő levelet Rómába, ügyészségnek, rendőrségnek, mindenféle hivataloknak, de mindenhonnan csak az ügy megoldását eltoló, halogató választ kapott.

Azonban a kalábriai Locri polgámestere (sindaco) nem adta fel: Jézus Krisztusnak is írt egy panaszlevelet: ,,Hozzád fordulok, nem tudván már kihez fordulni. Kénytelen vagyok kijelenteni, hogy az önkormányzati alkalmazottaknak csak csekély része dolgozik komolyan és tisztességesen, míg a mások csak a boldogító ,,huszonhetedikét” várják ezek szerint ott akkor van fizetésnap, amikor a bankban ott találják a nekik járó, de egyáltalán nem kiérdemelt fizetést.”

A polgármester, Giovanni Calabrese említ is pár esetet: volt példa, hogy egy munkatársával állt neki a kátyúkat aszfalttal kiigazítani; mesélte, hogy nincs, aki beszerelje az ingyen kapott utcai villanylámpákat; hónapok óta nem javítják meg a jelzőlámpát a település egyik kereszteződésében (12 ezren lakják Locrit), nincsen elég ember a rendfenntartásra, a szemét elhordására.

A kialakult helyzetről, hogy ki tehet, arról csak ötleteim vannak, kettő.

Szellemesebb segítségkérést nem tudom hallottam-e – akárcsak egyet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr226660213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.08. 09:59:39

Nyilván ez addig így is lesz, amíg a közalkalmazottakat gyakorlatilag nem lehet elbocsátani. Ahol az előírások szerint dolgoznak (már ha van ilyen), ott is csak fél napot, hetente ötször mennek munkába. És panaszkodnak, hogy keveset keresnek... Szerintem Olaszország egyik legnagyobb rákfenéje a szakszervezetek. Az elmúlt időben többször felvették rejtett kamerákkal, ahogy pl. a polgármesteri hivatal dolgozói reggel bemennek, gépi úton láttamoztatják a kártyájukat - de nem csak a sajátjukat, hanem 2-3 más, jelen sem lévő kollléga kártyáját is -, aztán elmennek bevásárolni, a bárba, ide-oda (olyan is volt, aki saját autósiskolát működtetett). A lebukások után mi történt? Semmi. Egy kis ejnye-bejnye és kész. Mert hogy ez (!!) nem volt elégséges törvényi indok (!!!!) az elbocsátásukhoz.

Gergő - gergo.me

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.09.08. 14:56:55

@Gergely_it: Ez tragikusan hangzik! Renzi nem vetette fel ezt a témát, mint gyorsan megváltoztatandó?

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.08. 15:53:24

@mbemba: Renzi szerintem "tanto fumo", ahogy az olaszok mondják: alig valami tűz, de sok-sok füst... Apró dolgokat csinál, javítgat itt-ott, de eddig semmi érdemleges nem történt. Most - a közalkalmazottakkal kapcsolatban - éppen a szakszervezetekkel vitatkozik, mert a közszféra fizetésemelést akar (állítólag 3 éve nem volt). Még a városi rendőrök is sztrájkkal fenyegetik... A munkát, szerződéseket meghatározó törvények átírását még Berlusconi vette tervbe, aztán nem lett belőle semmi (az utána jövő, Fornero-féle reformok csak rontottak a helyzeten).

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.09.08. 16:39:59

@Gergely_it: Érdekelne, hogy ahol élsz, ott az emberek, akiket ismersz mondanak jót Renziről?

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.09. 13:03:06

Nem. De nem mondanak jót senkiről. Mindig az a rossz, akit megválasztottak. :)
süti beállítások módosítása