Olasz fórum

Olasz fórum

Ott a képen Jovanotti papája, most volt 80-an!

2014. szeptember 30. - mbemba

jova papa.jpgOlaszországban a nemzeti minimum Jovanotti! Mindenkinek rokonszenves, ami szerintem azért van, mert megőrizte egyéniségét, egyszerűségét és egy kisgyerek eredetiségét.

Ezúttal az itthon főleg repperként emlegetett Jovanotti édesapját üdvözölte a facebookon a 80. születésnapján. És ez is rögtön siker lett! Több, mint 80 ezer ember tetszikelte, majdnem 6 ezren osztották meg a fotót. A siker köszönhető a kedves gesztusnak, természetesen, de ugyanúgy a siker oka, az üdvözlő szöveg melletti nagyszerű és váratlan fotó, amelyiken Jovanotti édesapja a pápa (XXIII. János) mellett egyenruhában feszít. Azért tehette ezt az öreg, mert a pápa mellett volt testőr. És hogy lett belőle a pápa testőre?

Mario 19 évesen magas volt és erőskötésű, a plébános tanácsára vonatra szállt egy barátjával, mert a Vatikánban embert kerestek erre: volt beszélgetés és orvosi alkalmassági vizsga (akkor még XII. Piusz volt a pápa). Őneki akkor már jól ment a kereskedés a dohánnyal, nem érezte, hogy rá van ott szükség, a barátja viszont biztos volt benne, hogy övé lesz a meló, már ott is érezte magát a testőrök vatikáni kaszárnyájában. És ahogy az lenni szokott… apám kapta a munkát.

Isten éltesse egészségben Mariót, Jovanotti édesapját!

Jovanottival már sokadszor foglalkozunk az olaszfórumon, keresd nevét a címkék között!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr966747305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2014.09.30. 18:11:01

a képen mindenesetre nem XII. Pius, hanem XXIII János látható... :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.09.30. 23:25:44

@oleandro: Egy utólagos kérdőjel behelyezésével jellemzem totális bizonytalanságomat az ügyben! :) Az biztos, hogy posztjában Jovanotti úgy fogalmaz, hogy XII. Piusz vette fel a papáját, aztán ott ragadtak mind Rómában, Vatikánban.

oleandro 2014.10.02. 12:05:02

mért nem javtod inkéább ki ? :))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.10.02. 14:25:33

@oleandro: Ki akartam kerülni azt, hogy a google-n pápák arcmásai után keresgéljek! Most megtettem és valóban XXIII. Jánosnak néz ki.

Neked honnan volt meg, hogy ő XXIII. János?

oleandro 2014.10.02. 17:51:06

ez alap :)
a legfontosabb modern pápa. és már szent is
www.vatican.va/holy_father/john_xxiii/index_it.htm

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.10.02. 22:15:08

@oleandro: Remélem, hogy mostani Ferencünk még fontosabb lesz! :)

,,ez alap :)" :)
süti beállítások módosítása