Olasz fórum

Olasz fórum

David Bowie olaszul énekel

2014. október 15. - mbemba

A lázas 60-as évek végén David Bowie megírta a híres Space Oddity című számát. Ennek olasz változata – szövegében, tartalmában rendkívül eltérő – az itt is hallható Ragazzo solo, ragazza sola. Persze, hogy sikeres volt akkor is, amikor megszületett – olasz nyelvi konzulens segítségével, egyébként – de most ismét szárnyra kapott Bernardo Bertolucci egyik új filmje által (Io e te, szó szerint: Én és te).

Nem is olyan rég hallgattuk itt az olaszfórumon: Mick Jaggert olaszul, Lucio Battistit németül és Máté Pétert is olaszul.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr846795333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2014.10.16. 17:57:16

Marha jól szól olaszul (is)! Nagy kedvencem.
Egy kis fordítás beleférhetett volna, ha már kiemelted, hogy merőben eltérő a szövege az eredetihez képest!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.10.16. 19:44:23

@Before: Annyi jutalom, alias elismerés, komment nélküli posztom volt, hogy belefáradtam az ilyesmibe! (ami nekem örömöt okoz az oké - remélem, hogy néha másnak is -, de annál sokkal többet nem)

Így! :)
süti beállítások módosítása