Olasz fórum

Olasz fórum

A székely papa és a kapuccsinó

2014. október 22. - mbemba

Csíkszeredában sétáltam a szépen gatyába rázott főutcán. A kisváros megmutatta a világnak, pontosabban az arra kíváncsiaknak, hogy: Lám, itt is lehet egy szép, rendes sétálóutcát csinálni!

S ahogy az egy sétálóutcában illik, van ott olasz kávézó is. Évek teltek el, már nem emlékszem, hogy Palermo volt a neve, San Gennaro vagy Marco vagy valami hasonló… Olasz volt, s ez a lényeg!

képek a mobilról 583.jpgA csíki bácsi két fiával megérkezett a kávézóba, utóbbiak ledobták magukat, a bácsi leült, azaz megpróbált leülni. Nehéz ügy volt, mert dereka nem ahhoz szokott, hogy kényelmeskedjen vele, hogy henyepózba vágja magát. Ebben a fészkelődésben találta őt a kávézó kedves pincérlánya, aki neki szegezte a kérdést: Mivel szolgálhatok Önnek?

A képen tényleg a szóban forgó bácsi ül

A fiatalok összedugták a fejüket a papa zavara láttán, hiszen ő csak egy kávéért érkezett. ,,Mit kérnék mást?” – kérdezte magától, tekintete pedig a fiaitól. A fiatalok kapcsoltak, hogy apjuk rég volt olyan helyzetben, hogy parancsolgasson ezt, azt, amazt. Érezték, hogy apjuk még inkább zavarban van a választék miatt.

Csak én láttam azt a hamis-hamis mosolyt a fiúk arcán, mikor azt mondták a lánynak: ,,Egy kapuccsinót a papának!” Papa bizalmatlan volt a fiaival, de meg nem mondta volna nekik, inkább várt, hogy mi történik. A hölgy hozta is a kapuccsinót, és a bácsi egyre csak nézte hogyan fogjon neki. A papa és cappuccino rövid szemezése után, a fiúk közül a nagyobb csak annyit mondott apjának a feszültség oldásaképpen.

,,Ez is kávé, csak keverd meg, papa!”

Így történt ez a csíki bácsival s az olaszok kávéjával!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr636817071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baldwyn 2014.10.23. 17:16:49

Palermo Kávézó a neve.

zotyas78 2014.10.23. 21:34:42

Ha a kép a paparól készült akkor ez nem a Palermo. A Palermoval szemben nem volt sosem parkolo. Ez fennebb van kb 100-150 méterrel és tulajdonképpen egy cukrászda. Marien Presszo, a székek most is ilyenek, a parkolót már elköltöztették.

madbalee 2014.10.27. 08:59:06

mbemba erröl az ufos Fiorentina meccs felbeszakitasrol hallottal, ami 60 eve volt?:
www.bbc.com/news/magazine-29342407

olasz mediaban is tuti van rola valami.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.10.27. 10:07:56

@madbalee: Szegény székely bácsi, hogy meghökkent volna a hír hallatán? :))))))))))))) (én is meghökkentem, pedig még viszonylag... khm:) székely vagyok)

Nem, nem hallottam róla! Majd délután vagy este utánanézek.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.10.28. 07:45:48

@madbalee: Tök fura, hogy eddig nem hallottam róla, pedig olvastam két olasz focitörténettel foglalkozó könyvet is. Szépen megvannak szórva sztorikkal is, de mégse.

Önálló wikipedia oldala van! it.wikipedia.org/wiki/Avvistamento_di_UFO_a_Firenze
És ahogy onnan elkalandoztam magyar eseményekről is írnak. Nem egy Csepel-MTK-VM-meccs kapcsán, hanem, hogy: Ne higgyünk az imperialista híreszteléseknek, mert tudnivaló, hogy Magyarországon, akkor meteor csapódott be.

Itt írnak erről: web.archive.org/web/20080502212039/rema2007.wordpress.com/2008/05/01/firenze-27-ottobre-1954-dischi-volanti-sulla-citta/

Lehet, hogy összeszedem magam és írok egy posztot róla. Köszi!
süti beállítások módosítása