Olasz fórum

Olasz fórum

Asztalosból Juve-játékos, majd remek apa (Moreno Torricelli, régi arcok, 1.)

2015. január 24. - mbemba

torricelli.jpgNéhány hónapja vívódom azon, hogy legyen az olaszfórumon ,,régi arcok”-sorozat is vagy sem. Két napja láttam egy fényképen a mai Torricellit és – elolvasva az utóbbi években történteket – rögtön éreztem, hogy kell lennie egy ilyen sorozatnak is.

Torricelli története a foci hőskorszakban alaptörténet lehetett, mára azonban szerintem elképzelhetetlen. Egyik nap még asztalos a fiú, másnap pedig arra ébred, hogy a Juve játékosaként egyszer a San Siróban futkos, máskor pedig a Westfalen sárga-fekete emberfala előtt. Ez történt emberünkkel!

Trapattoni Juvéja barátságost játszott a Caratesevel, és lehetetlen volt – utólag már tudjuk – nem észrevenni a negyedosztályú csapat jobbhátvédének hihetetlen száguldásait. Eredmény: meghívás a Juve edzőtáborába, néhány barátságos meccs, aztán rögtön utána szerződés.

torricellijuve.jpgAlkudozás nem volt, Boniperti – az akkori erős ember – ráírt egy összeget a papírfecnire, Torricelli pedig rögtön aláírta azt. Ügynöke az ajtó előtt ácsorgott, miután nem engedték be a tárgyalásra. A fekete üstökű srácnak nagy szüksége volt a pénzre, mivel két hónappal előtte lopták el kocsiját, és azután nem volt miből újat vegyen. Olvastam, hogy ezért nem tudott elmenni egy veronai próbajátékra.

Az első idényben rögtön alapjátékos lett (30 meccsen szerepelt), utána Lippi érkezését megszenvedve még sokat loholt fekete-fehérben, majd döbbenet: a Fiorentina igazolta le. Játszott még az Espanyolban és Arezzóban is.

A firenzeieknél kezdte az edzősködést, majd a Pistoiese és a Figline győzi meg, hogy ott lehet bizonyítani. Utóbbi helyen dolgozott, mikor tragédia éri családját: a felesége meghal. Ő pedig akkor úgy dönt, hogy teljesen háttérbe vonul és gyermekeit – hárman vannak – neveli tovább. Idén mintha eldöntötte volna, hogy megpróbál visszatérni szakmájába – nem az asztalosokhoz, hogy félreértés ne essék.

Tegnap töltötte be a negyvenötödiket. Isten éltesse!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr177103883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Automata Hari 2015.01.25. 20:46:16

Megerősítés az első mondatodra: igen, legyen!
:)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2015.01.26. 17:10:50

Én is csatlakozom az első kommentelőhöz. :)

Ez a történet is csak egy újabb példája annak, hogy nem minden a tehetség. Sokszor az alázat és a szorgalom sokkal fontosabb tényezők.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2015.01.26. 19:28:38

@Pietro87: Gattuso olé, Gattuso olé!!!!!! :)))))

lmlm 2023.01.23. 15:09:39

Kedvencem volt az akkori Juvéból.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2023.01.28. 11:56:50

@lmlm: Bennem a végtelen tisztelet volt meg felé, mert onnan odáig....

Nekem Ravanelli volt a kedvenc!
süti beállítások módosítása