Olasz fórum

Olasz fórum

400 euró minden menekültet befogadó milánóinak

2016. január 07. - mbemba

A milánói polgármester egészen konkrét terve alaposan felborzolta az idegeit sok-sok olasz politikusnak, máshol pedig tetszést aratott. A terv az, hogy minden milánói háztartás, aki menekültet, menekülteket fogad be havonta 400 euró támogatást kap az önkormányzattól. Bizonyos körülmények között ez az összeg csak 300 euró. A lakásban lennie kell egy önálló szobának, fürdőszobának illetve egy ruhásszekrénynek.

A pénzt nem önkormányzati alapból, hanem állami pénzekből csoportosítja a célra Giuliano Pisapia polgármester, aki megemlítette, hogy szerinte így jobban hasznosul az adott pénz. Pisapia a wikipédia szerint a szélsőbalról indult – talán komoly ismeretek nélkül is kijelenthető ez egy Democrazia Proletaria tagról – és volt a Vöröskereszt önkéntese is. Később ügyvédként védte a szcientológusokat, illetve a kurd politkust, Öcalant is, míg Olaszországban volt. 2011 óta ő a város első embere és 2016-ban választások lesznek.

A jobbos politikusok szerint – többek között az őrült Bossi szerepét átvevő Salvini is azt mondja – a 300-400 euró átadása negatív megkülönböztetés az olasz állampolgárokkal szemben.

Ez történik Milánóban a világkiállítás megrendezése után.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr998248482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bkkzol 2016.01.08. 15:59:59

Érdekel a dolog! Kimenekülök MIlánóba. Az állami 400 eurót megtoldom még 400 euróval és jó szállásom lesz 1 hónapig.

-JzK- 2016.01.08. 16:13:58

Idióták az európai népek, hogy beszopják ezt az SJW-ista kultúrmarxista maszlagot, és magukra engedik a füstösök tömegét. Aki ennek tapsikol, az az európai fehér-keresztény kultúrkör sírásóinak oldalán áll.
süti beállítások módosítása