Olasz fórum

Olasz fórum

Soros-ösztöndíj, nem Soros-ösztöndíj

2016. május 30. - mbemba

A 2000-es évek elején ösztöndíjat kaptam az olasz államtól. Van bármilyen kötelezettségem feléjük?

Sokan azzal támadják a miniszterelnököt és embereit, hogy Soros-ösztöndíjasként így viselkednek vagy úgy. Bőven van mivel kritizálni, szidni őket, tegyük mindig olyannal, amivel tényleg érdemes. Szerintem.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr248757572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.05.30. 12:07:03

Első mondatot javíthatnád.

Amúgy nem érted a lényeget. A Soros annak idején gyakorlatilag elősegítette, hogy ezek a tolvajok most abban a pozícióban vannak ahol. Szóval a qrva nénikéjét a Sorosnak! ;)

niklex 2016.05.30. 12:28:23

Természetesen nincs senkinek kötelezettsége az ösztöndíjat nyújtó felé. Az legfeljebb Sorosnak csalódás, hogy a liberális elvek mellett oktatott tanulók rájöttek, hogy kis hazájukban másfajta elveknek sokkal nagyobb a potenciális politikai piaca, különösen akkor, ha ezen elvek addigi fő hirdetője politikailag semmivé vált (MDF).

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.30. 12:31:10

"Van bármilyen kötelezettségem feléjük?"

Régi magyar mondás szerint az ember nem szarik abba a tálba, amiből cseresznyézik. Tehát van kötelesettséged.
Ha nincs erkölcsi tartásod, akkor meg minek róla beszélni? Azért, hogy az emberek ne essenek még egyszer ugyan abba a hibába, és másodszor jobban nézzék meg, kinek hagyják, hogy a táljukból cseresznyézzen.

Azzal viszont maximálisan egyet kell érteni, hogy " kritizálni, szidni őket, tegyük mindig olyannal, amivel tényleg érdemes." Akad bőven. Azért a sorosozás is egy ilyen, mert bizonyítani semmit nem tudnak, sőt kiderült, hogy ők voltak az első haszonélvezői a Soros pénzének. Gondolom azt szeretnék, ha a másodikok az ő gyerekeik lennének.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.05.30. 12:44:24

Soros pénzelte őket, hogy megdöntsenek egy diktatúrát. Amikor ők kezdenek diktatúrát kiépíteni, akkor másokat pénzel, hogy ezt döntsék meg, mert ő továbbra sem szereti a diktatúrákat. Ugyanakkor a diktátorok sosem szeretik azokat, akik elzavarnák őket, hogy helyettük demokráciát építsenek.
Kb. ennyi... :)

Muad\\\'Dib 2016.05.30. 13:13:33

@látjátok feleim szümtükkel:
Gratulálok. Tehát a te elveid szerint akkor a blogbejegyzés írójának tilos kritizálni Olaszországot, mert ösztöndíjat kapott tőlük. Például egy magyar köztársasági ösztöndíjasnak meg hallgatni kell itthon, mert pénzt kapott.
De a legszebb, hogy a te olvasatodban Tarlósnak van igaza Fischerrel szemben...

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.30. 15:31:15

@Muad\\\'Dib:

Mi köze van a Tarlós-Fischer ügynek a hozzászólásomhoz: Talán ha jobban utána néznél, akkor tudnád pontosan, hogy arról mi a véleményem.

Aki valahonnan támogatást kapott, az kritizálhatja a támogatót, de a legnagyobb bünkóság hazugságokkal - jelen esetben titkosszolgálati úton szerzett bizonyítékokkal - dobálózni azért, mert nem teccik, hogy a támogató már nem nekik, nem a gyerekeiknek, hanem másoknak adja a pénzét. Ami ugye magánpénz.

Rosszabb vagy a fidesszel együtt, mint a kádáristák voltak, mert azok ugyan megnézték ki is kapja a Soros pénzét, de nem vádolták összeesküvéssel, annak ellenére, hogy lényegében az volt. ( és ezt tudták ők is. ) Előkészítése a rendszer megdöntésének, és a hatalom átvételének. Te melyik polcon hatalmaskodsz?

Esetleg te is Soros ösztöndíja vagy?;D

$pi$ 2016.05.31. 07:33:17

@látjátok feleim szümtükkel: "bünkóság hazugságokkal - jelen esetben titkosszolgálati úton szerzett bizonyítékokkal - dobálózni azért"

Ha vannak rá bizonyítékok, akkor miért mondod, hogy hazugságok? Ha hazugságok, akkor hogyan lehetne rá bizonyítékok?

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.31. 12:08:04

@$pi$:

Azárt hazugság, mert valahol olvastam, hogy Lázár később arról beszélt, nincs titkosszolgálati bizonyíték. Amennyiben mégis lenne, az meg törvénytelen lenne, vagyis megint nem szolgálhat bizonyítékul.

$pi$ 2016.05.31. 15:18:55

@látjátok feleim szümtükkel: "Azárt hazugság, mert valahol olvastam, hogy Lázár később arról beszélt, nincs titkosszolgálati bizonyíték."

Azt mondtad van bizonyíték. Most azt mondod, hogy nincs. Fogalmad sincs mia helyzet, ugye?

"Amennyiben mégis lenne, az meg törvénytelen lenne, vagyis megint nem szolgálhat bizonyítékul. "
Mitől lenne törvénytelen?

$pi$ 2016.05.31. 15:19:32

@látjátok feleim szümtükkel: "Olvasd!"

Indexes bizonyíték. Az igen! :D

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.03. 13:43:20

"A 2000-es évek elején ösztöndíjat kaptam az olasz államtól. Van bármilyen kötelezettségem feléjük?"

Csak annyi, amennyi benne volt a szerződésben.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.03. 13:44:14

@látjátok feleim szümtükkel:

Nincs kötelezettséged. Kevered az ösztöndíj-szerződést a rabszolgasággal.
süti beállítások módosítása