Olasz fórum

Olasz fórum

Méghogy catenaccio?!?!?!?!?! Jönnek a németek!

2016. június 28. - mbemba

Túlzás lenne azt állítani, hogy a futball aranykorát idézné az, amit az olasz válogatott mutatott a spanyolok ellen, de az biztos, hogy nincs szégyenkeznivaló, mint mondjuk, mikor Vieri góljáért kapart, ravaszkodott egy egész csapat. Akkor is teljes okkal-joggal és teli torokkal szurkoltunk nekik.

Van itt rend, szenvedély, tűz! A képen Vincze Ottó csapattársa, Antonio Conte!

antonio-conte-1.jpgHogy Xavi szavai mögé bújjak: Olaszország valahol a Barcelona és az Atlético között van! Nagyon tetszettek ezek a szavak Conténak is. Érthető! Utóbbi mit mondott a spanyolok elleni 2-0 után? ,,Fantasztikusak voltunk! Tudtam, hogy ezek a srácok rendelkeznek valami rendkívülivel. És most a németek ellen valami gigászi kellene! (titanico, mondja az olasz – tartottam tőle, hogy félreértenék:). Azt is mondta, hogy miután befejezi a Chelsea-nél, szeretne visszajutni a válogatott mellé, mert ez az élmény utolérhetetlen.

Világos, az utóbbi meccsek alapján, hogy Conte érti a szakmáját: nagyon menő válogatottat tett össze, menő játékosok nélkül. Vagy csak nagyon kevés menő játékossal (azt tudtuk, hogy a kapus nagyon menő). Könnyen vitatható döntéseket, mert meghozni, kiállni mellettük, mert meg volt győződve igazáról. Ederre és Giaccherini gondolok elsősorban! Hihetetlen ahogy ez az ember labdával a lábán tud közlekedni a pályán! Gyakran az az érzésem, hogy lényegük az lehet, hogy fölösleges passzokat előzzön meg velük a kapitány!). A védőhármas (BBC:) lassan felnő a Milan legendás védőnégyeséhez, bennem legalábbis felidézte őket. Ugyanúgy szikrázva pattannak le a támadások róluk.

És igen, szimbolikus ahogy egy 10-es mez Thiago Mottára kerül. Igen, szerintem, Conte ki akarja ezzel fejezni, hogy csapata a meló, az érettség és a nélkülözhetetlen erőszakosság tiezengye.

Jönnek a németek, akik esélyesnek számítanak most is, mint mostanában mindenki ellen, mert túl azon, hogy csapatként is jól muzsikálnak, sok-sok szólista is futkos közöttük.

Július 2-án, szombaton német-olasz 9-től! Jó lesz!!! :)

(nem tudtam, hogy Chiellini a King Kong névre is hallgat, illetve, hogy Giaccherini becéje: Folletto)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr38851182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása