Olasz fórum

Olasz fórum

Egy sírkő rövid története

2016. augusztus 17. - mbemba

lapide-vannozza-cattanei.jpgPár napja lehetett itt a pápa ágyasáról olvasni – a félreértések elkerülése végett:) a négyszázas, ötszázas évekről beszélünk. Jómagam nem ismertem a történetet, ezért a wikipédián kutakodtam. Tessék, mit találtam!

Vannozza miután elműlt fiatalsága, jó útra tért, adakozott, példamutató életet élt. Mire meghalt (1518) tiszteletet vívott ki a rómaiak körében, temetését nagy pompával rendezték, oda ki volt rendelve a pápa (X. Leó) parancsára az egész klérus. A Santa Maria del Popolo bazilikában temették el, azonban a sírkő hogy hogy nem eltűnt a színről és csak 1948-ban került elő, addig megfordítva egy padlózat része volt (talán 1527-ben a Sacco di Roma ideje alatt történt rombolásokkor tűnt el). Azóta (1948) a Capitoliummal szemben lévő Szent Márk bazilika árkádjainak falában található meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr110416832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása