Olasz fórum

Olasz fórum

Csak egy kis sztrájk kellene!

2017. április 22. - mbemba

20160925_163025.jpgMárai éveket lehúzott Nápolyban és Nápoly közvetlen közelében, megismerte alaposan a helyieket, a helyi hangulatot és – ami talán fontosabb – az állapotokat.

Márai jön: A nápolyi bolhapiacon, ahol mindenféle gyanús holmit árulnak gyanús emberek, az újságíró megkérdezte egy őgyelgő lazzaronétól, miből él. A nápolyi alvilág statisztája elmondja, hogy ad és vesz, elég jól megy a sora, mindig akad áru és vevő. De hiányérzete van, mert már elmúlt negyvenéves, és már nem elégíti ki ez a foglalkozás. A kérdésre, mi hiányzik, ezt felelte: a „sciopero" – a sztrájk.

1979 volt.

Ha valaki kétségbe vonná, hogy Máraink velejéig ismerte volna a Nápolyi Embert, akkor olvassa el a San Gennaro vérét. A poszt idézete a Naplóból (1976-1983) való.

Ebben az utcában lakott Nápolyban Márai Sándor.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr6112445413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása