Konyhában eddig nem játszottam fenyőmaggal, ezután sem fogom ezt tenni, de... Elölről! :) Egy remek (és izgalmas formájú) könyv került a kezembe (Spagetti és társai, Kossuth kiadó,a kiadás alapja Agnese Benassai: Spaghetti and Co, 2016),ebből loptam a receptet. Egyszerű, újszerű és izgalmas fogások vannak benne, egyet kinéztem (Linguine barnított vajjal), majd kicsit a magam feje szerint alakítgattam.
Lassú tűzön vajat (100 g) melegítettem,míg az habzani nem kezdett, egy kisebb serpenyőben a fenyőmagot megpirítgattam (80 g, 1 kg 14 ezer forint a Széna téren!!!!!!), közben apróra vagdostam a petrezselymet (egy csokor), kevéske bazsalikomot. A vajas serpenyőbe beleborítottam mindent a tésztával együtt, megsóztam, és mikor tálaltam finom ízes parmezán félét reszeltem rá.
Tényleg finom-finom volt, de a fenyőmag nem adott hozzá olyan nagyon sokat.
Egy igazi hiba volt vele: a borocskát megint elfelejtettem hozzá inni.