Olasz fórum

Olasz fórum

Mocskolódtak, leültek, beszélgettek, dolgoztak

2018. április 30. - mbemba

Faenzában, egy olasz kisvárosban (Emilia-Romagna, mintegy 60 ezer lakos) végre egy hatóság lépett arra a mocsoközönre, amelyik feléje ömlött. Történt ugyanis, hogy még februárban hó lett az utcákon és a derék iskolás ragazzók úgy gondolták, itt a jó alkalom nem menni iskolába. A polgármester viszont úgy gondolta, hogy de bizony el lehet jutni az iskolába – napszemüvegben vagy sem – és ott a lehetőség a tanulásra.

polgarmaestr.jpgA kölkök olyat mocskolódtak, hogy a polgármester (Giovanni Malpezzi) nem tehetett mást, minthogy feljelentse őket. A bíróság kezelve az ügyet arra gondolt, hogy ad egy lehetőséget a csalódottságukat rondán kifejező srácoknak és szüleiknek, hogy találkozzanak egy beszélgetés erejére a város első emberével. Ők pedig nem tehetvén mást, elfogadták a polgármester és a bíróság javaslatát: 15 óra önkéntes munka mozgásukban korlátozottak, illetve idősek javára.

,,Sok-sok támogató hívást, e-mailt kaptam egész Olaszországból, sokan érdeklődtek. Kicsit meglepődtem a nagy érdeklődésen, részemről egy teljesen normális gesztus volt arra, hogy jelezzem: a neveletlenség és a tisztelet tökéletes hiánya nem uralkodhat el. Ez igaz az én esetemben és mindenki más esetében!”

Példa! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr9113880310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása