Olasz fórum

Olasz fórum

Mi, mennyi az olasz tengerpaton?

2008. július 15. - mbemba

Aki Olaszországba kíván menni, hogy nyaraljon, ráadásul a tengerpart örömeire áhítozik, annak szembe kell néznie az árakkal, ugyebár? Nyilván, többfajta összevetés létezik, függően elsősorban attól, hogy melyik szervezőiroda, melyik lapban helyez el hirdetést. Sajnos, a blog szerzője mögött még nem jelentkezett iroda, amelyik cikket rendelne tőle. Várom, várjuk a megkeresést.

Tanulmányozva különböző oldalakat, le lehet vonni a következtetést, hogy amennyiben az anyagiak döntésbefolyásoló tényezőnek számítanak, akkor érdemes Délre menni.
 
A legolcsóbbak között emlegetik Vieste üdülőhelyet. Vieste a garganói tengerparton van, vagyis az Adriai-tenger partján, Rómával gyakorlatilag azonos magasságban. Itt akár 10 euróért már bérelni lehet fekhelyet, illetve egy napernyőt.
Aztán Dél-Olaszország (Meridione az olaszoknak) kajában is barátibb árakkal szolgál. Tropeában (Kalábria) akár 3 euróért is lehet enni egy fogást. Szicíliában, a Trapani melletti San Vito lo Capo parton 4 euróért is megtehető ugyanez, ellenben Rimini vagy például Cervia mellett egy hasonlóan gazdag tányér 12-15, illetve 15-19 uniós valutába kerül.
 
Északon, vagyis azt utóbbi két helyen például, olyan szolgáltatások is vannak, amelyek délen csak a legritkább esetben, így: baby club, beauty farm. Hogy más farmokról ne is beszéljünk!
 
 
 
Ők is az olasz partokra vágynak!
 
 
 
 
A Sorrisi e Canzoni tv felmérése szerint a legdrágább part idén nyáron a Forte dei Marmi, ahol az említett heverő, napernyő páros 30 és 50 euró közötti összegbe kerül, de akár 80 euróra is rúghat, ha egyfajta sátrat is követelünk ehhez a szolgáltatáshoz. Toszkána ezen partján pár kilométerrel délebbre már jelentősek a különbségek, például Viareggióban jelentősen gazdaságosabbak az árak.
Ligúriában hasonló a helyzet: az említett felmérés Paraggit említi, ahol a kényelemben eltöltött órákért 37 eurót követlenek, plusz egy 10 eurós belépőt, pár kilométerrel arrébb Santa Margheritában mindez csak 16-ba kerül.
 
Aztán ott van Szardínia szigetén a Costa Smeralda, a Rómához legközelebb eső részen, amelyik már nem is számít annyira sikknek, mint amennyire kis ideje volt. A közelben van Berlusconi palotája a Villa Certosa, ahol, ha minden igaz még maga Putyin is járt. Na putty!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr95569261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása