Olasz fórum

Olasz fórum

Mi lesz Ronaldinhóval? Ka-pa-Ro, Pa-Ro-Ka, Ka-Ro?

2008. július 18. - mbemba

 

Az AC leigazolta a brazil sztárt, ez pedig óriási hatással volt és van a piros-fekete tifosókra. A szerződtetés utáni pár órán belül, nagy hirtelenjében 3 ezer bérletet váltottak. 4 ezer szurkoló pedig rögtön otthagyta munkáját, mert úgy gondolta, hogy Milanellóban – pontosabban az előtte lévő rácsoknál – a helye, az újonnan érkezett üdvözlésére. A Gazzetta dello Sport újságírója írta, hogy olyan érzése támadt, mint a Tour de France-on, vagyis a rajongók úgy állták el az utat, mint az Alpokon túl.
 
Aztán a tegnap a San Siro népének is megmutatta magát és erre 40 ezren voltak kíváncsiak (Maradonát Nápolyban 70 ezren fogadták)
 
 
 
 
Prezentáció a San Siróban.
Itt bizony van felelőség!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Egyértelmű tehát, hogy Ronaldinho érkezése óriási hatással van a tavaly eredményekben és játékban szűkölködő piros-fekete táborra; a kérdés az, hogy a csapatjátékra is akkora hatással lesz-e. Az biztos, hogy nagyon számít rá a szakvezetés. Mit is mondott Ancelotti? ,,Giocherà dove preferisce”, vagyis ,,Ott játszik, ahol akar”. Ez pedig látványt ígér, merthogy ugyebár, ha három brazil (Pato, Kaká, Ronaldinho) támad, akkor betonból legyen az a védelem, amelyik megállítja az ördögfiókákat. Ha jól megy a hármasnak, akkor az újságírók nekifognak a kissé már unalmas összetételek próbálgatásának: Ka-pa-ro, Pa-Ro-Ka, de ha nem megy Patónak, akkor a Ro-Ka lesz a lehetőség arra, hogy az újságírók egykönnyen megoldják a címadást. Persze, ha nem sikerül Ancelottinak összecsiszolnia a csapatot, akkor Ka-Ró-t kap érdemjegynek, vagyis a kérdés az – alla nemzeti sport –, hogy: ,,Milyen lesz brazilnak lenni Milánóban?”
 
Nagy kérdés az eredményességet tekintve, hogy Gattuso, Ambrosini, Zambrotta, Nesta úgy játszanak-e, ahogy az egy világbajnokhoz illik. Mindenesetre Flamini leigazolása jelzi, hogy Ancelotti nagyon tudja, hogy hol dől el a pontok sorsa. És nyilván szorít azért is, hogy Abbiati feledtesse a korábbi idény kapusmalőrjeit.
 
Aztán vannak itt különböző érdekességek: Ronaldinhót elengedte a Milan az Olimpiára, míg Kaká nem mehet; az előzékenységet tovább bizonyítandó Seedorf a 10-es mezt máris felajánlotta a brazilnak.
 
Aztán annak is híre ment, hogy a Manchester City több pénzt kínált, azonban Ronaldinho tudta, hogy itt ismét megmutathatja magát a nagyvilágnak. De kitartás is kell hozzá, hiszen idén a Bajnokok Ligája-indulás nem jár a Milánnak. A minimum tehát a scudetto. A baj az, hogy a városnak van egy másik fele is, meg a Juve!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr11573625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása