Olasz fórum

Olasz fórum

ARANYOS PELLEGRINI: ,,A győzelmet magamnak ajánlom!” (immár videóval)

2008. augusztus 13. - mbemba

A magamnak ajánlom mögött alighanem az áll, hogy az olasz média sok-sok figurája arról beszélt a 400-as elvesztett döntő után, hogy Pellegrini egy alibigyártó úszó: gondja van az edzőjével, a szereléssel, meg mindennel, nem tud délelőtt úszni – pedig csak elhaladt mellette a világ.

 
Most 200-on viszont törleszteni tudott az újságírókkal szemben.
 
Federica Pellegrini ezzel az elsőséggel tabut is döntött, hiszen női úszó nem nyert még Olaszországnak aranyat olimpián. Óriási csata volt! Az első százon a kínai, majd Pellegrini diktálta a tempót. Az olasz szerzett is egy komolyabb előnyt. 55:92-vel fordult féltávon, a második pedig 56:86-al. A második, vagyis a szlovén Isakovic, illetve a harmadik, a kínai elkezdték szorongatni, de az olasz bajnoknő – a Gazzetta dello Sport szakírója szerint – ellenőrzte a vetélytársakat. A lényeg: 15 század másodperccel nyert, egészen precízen 1:54:82-vel, míg a második 1:54:95-el csapott be. Ideje világcsúcs!
 
A miránói születésű campionessa 16 évesen Athénban már ezüstérmet nyert, akkor már 32 év telt el olasz női úszóérem nélkül – mármint az olimpiákon. Rendkívül tudatos versenyzőnek mondják. Ennek alátámasztására: Pesten, az Európa-bajnokságon például 100-on nem indult, a 200-on a selejtezőkig versenyzett csak, tudván magáról, hogy gyengébb állapotban van, és nem lenne elégedett eredményével. Aztán jöttek a nagy-nagy csaták Manaudouval, ahol a francia bizony rendre győzött. Amikor nagyon kellett, akkor viszont Pellegrini nyert.
 
 
 
Angol nyelvű onlapját továbbra is ajánljuk: http://www.federicapellegrini.com/
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr13613629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása